Vi bruger cookies på utzoncenter.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Kalender

Rumtosset

27. jun 2019 til 23. feb 2020

Lys, røg, bier, fed teknologi, skalalandskab og klatretårn.

Utzon Center omdannes under udstillingen Rumtosset til et arkitektonisk eksperimentarium, hvor børn kan bruge alle sanser, fantasi og forstand. Der er små laboratorier og værksteder i udstillingen, hvor man selv kan bygge og lave eksperimenter.


Udstillingen Rumtosset er samtidig et legeland med en masse sjove rum, som primært er skabt af danske arkitekter. For eksempel er der et stort, interaktivt, hvor børnene selv kan tegne rum med lys og røg.

 

Der vil være en blanding mellem et periskop og kalejdoskop, hvor igennem børnene kan se omgivelserne på en ny måde. Der vil også være plateauer på op til syv meter og små landskaber, man kan klatre i. Oppe i højden vil der være Himmelhuset, som man kan tage en lille morfar i. 

 

Rumtosset kommer til at brede sig til hele Utzon Center og helt ud i den hyggelige gårdhave, hvor der sættes et bistade op, som man kan kigge direkte ind igennem ruden og studere naturens små arkitekter, mens man står indenfor. 

 

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

 

Rumtosset er støttet af Nordea Fonden, Statens Kunstfond og VOLA.

 

Udstillingen har noget for alle, men henvender sig i særdeleshed til de 3-13-årige. Vi glæder os til at rumforske sammen med dig!