Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Kalender

Utzon Talk: JAJA Architects

Mød arkitekterne bag Rubjerg Knude Fyrs transformation - og hør, hvordan de arbejder med arkitektur som en naturlig del af landskabet

De var tre venner, som gik på Arkitektskolen, og havde det sjovt med at lave kunstinstallationer, grafik og videokunst. Det var i 2008. 

 

I dag er de stadig venner. Og de har endda grundlagt JAJA Architects, der på under ti år har markeret sig som en af Danmarks mest modige tegnestuer. 


Selvom JAJA Architects stadig er en ung tegnestue, har de på kort tid lavet en lang række markante projekter. 

 

JAJA står for eksempel bag et parkeringshus, hvor der er legeplads og motionsfaciliteter på taget. En god ide, der også har givet både store priser og nomineringer.

 

Du kan også få pulsen op i et af deres byggerier i Aalborg, for JAJA står bag Game Streetmekka på Eternitten. Der er gadefodbold, streetbasket, bouldering og så meget andet streetkultur for voksne og børn. 

 

JAJA på Rubjerg Knude Fyr

Men lige nu er de nok mest kendte herhjemme for deres arbejde med Danmarks mest berømte fyr, der i oktober tog en rulletur på 70 meter væk fra kysten. 

 

Her var det hele konstruktionen af et kæmpe kaleidskop, der også er en bærende konstruktion, som er med til at give de besøgende en ny oplevelse og et nyt syn på fyret og havet. Du kan læse en anmeldelse på Arkitektforeningen.

 

 

Samtidig står JAJA Architects bag flere projekter i udlandet. For eksempel en kirke i Sola i Norge og en udbygning af WHO's hovedkvarter i Schweiz. 

 

Et af de mange projekter, som JAJA Architects arbejder på lige nu, er den spektakulære og pyramideformede kirke i Sydhavnen, der skal være et samlingspunkt for de lokale beboere og virke både som et åndeligt mødested for de lokale troende og et kulturhus. Det er den første kirke, der bliver bygget i København siden 1989. 

 

De tre venner fra Arkitektskolen, som grundlagde JAJA, hedder  Jakob Steen Christensen, Kathrin Susanna Gimmel og Jan Yoshiyuki Tanaka. 

 

Og det er Kathrin Susanna Gimmel, som du kan møde til Utzon Talk, og som vil fortælle dig om tegnestuens arbejde. 

 

Rumkikkert på Rumtosset

Husk, at du i øvrigt også kan opleve JAJA på vores udstilling Rumtosset. JAJA har lavet vores Rumkikkert efter inspiration fra kalejdoskopet på Rubjerg Knude Fyr. 

 

Rumkikkerten er en blanding mellem et kalejdoskop og et periskop, der peger ud i vores gårdhave, og spejler mønstre i tusindvis af farver, så din rumlige stedsans bliver stærkt udfordret. Og for alvor gør dig rumtosset på Rumtosset.

Datoer

5. dec 2019, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Billetpris: 80 kr. (40 kr. for studerende)
  • Billetkøb inkluderer entré til udstillingen og resten af Utzon Center samme dag.
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon modtager billetkode via nyhedsbrev til én gratis billet. Kontakt ellers klub@kunsten.dk for billetkode. 
  • Klubmedlemmer kan ikke medbringe gratis ledsager – denne skal have egen billet.
  • Studerende fra AAU A&D + UCN Byg kan købe billet til 0 kr. ved fremvisning af gyldigt studiekort.

Kategorier

Rumtosset

Rumtosset

Lys, røg, bier, fed teknologi, skalalandskab og klatretårn. Et arkitektonisk eksperimentarium, hvor børn kan bruge alle sanser, fantasi og forstand.  Udforsk de små laboratorier og værksteder i udstillingen, hvor du selv kan bygge og lave eksperimenter.

Spis hos JØRN

Spis hos JØRN

Den perfekte start eller afrunding på dit besøg finder du i vores restaurant, JØRN. Her får du brunch, frokost, samt aftensmad om torsdagen – altid med sæsonens bedste råvarer.