Vi bruger cookies på utzoncenter.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Kalender

Utzon Talk: JAJA Architects

5. dec 2019, 17:00 til 18:00

Mød arkitekterne bag Rubjerg Knude Fyrs transformation - og hør, hvordan de arbejder med arkitektur som en naturlig del af landskabet

JAJA er specialister i at få arkitektur, landskab og funktion til at smelte sammen. På tværs af skala og fagområder stræber de altid efter at skabe værdi for den enkelte person og det omgivende samfund. 


JAJAs drivkraft ligger i at forstå eksisterende samt fremtidige situationer, udforske dem, afdække nye metoder og opdage nye potentialer for, hvordan man kan forme vores omgivelser.

 

Case: Rubjerg Knude Fyr

JAJA Architects står sammen med Bessards' Studio bag transformationen af Rubjerg Knude Fyr, der er en dramatisk fortælling om mødet mellem kultur og natur. Da det blev opført, stod det 200 meter inde i landet. Eroderingen gør, at det nu står helt ude på kanten til Vesthavet. Sandets bevægelse har ødelagt fyrmesterhuset, hvor nu kun fyrtårn og murbrokker står tilbage. I 2016 genåbnede fyrtårnet med en ny, indre struktur, som for en stund giver besøgende adgang til toppen med udsigten udover hav, eroderende klint og naturens enorme kræfter. 

 

Rumkikkert i Rumtosset

I udstillingen Rumtosset møder du JAJA Architects installation "Rumkikkert", som trækker på nogle af de samme oplevelsesgreb, som man møder i Rubjerg Knude Fyr. Rum og omgivelser bliver vendt på hovedet, ses i sjove vinkler og opleves i forunderlige spejlinger. 

Datoer

5. dec 2019, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Billetpris: 80 kr. (40 kr. for studerende)
  • Billetkøb inkluderer entré til udstillingen og resten af Utzon Center samme dag.
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon modtager billetkode via nyhedsbrev til én gratis billet. Kontakt ellers klub@kunsten.dk for billetkode. 
  • Klubmedlemmer kan ikke medbringe gratis ledsager – denne skal have egen billet.
  • Studerende fra AAU A&D + UCN Byg kan købe billet til 0 kr. ved fremvisning af gyldigt studiekort.

Kategorier

Rumtosset

Rumtosset

Lys, røg, bier, fed teknologi, skalalandskab og klatretårn. Et arkitektonisk eksperimentarium, hvor børn kan bruge alle sanser, fantasi og forstand.  Udforsk de små laboratorier og værksteder i udstillingen, hvor du selv kan bygge og lave eksperimenter.

Spis hos JØRN

Spis hos JØRN

Den perfekte start eller afrunding på dit besøg finder du i vores restaurant, JØRN. Her får du brunch, frokost, samt aftensmad om torsdagen – altid med sæsonens bedste råvarer.