Vi bruger cookies på utzoncenter.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Kalender

Utzon Talk: Rune Boserup (COBE Architects)

14. nov 2019, 17:00 til 18:00

Spændende indblik i arkitektens arbejde med at tilpasse bygninger og byrum til de mennesker, der skal leve i og med dem.

Mød Rune Boserup, arkitekt og én af COBEs fem projektchefer. Rune har arbejdet med planlægning og tilpasning af byer og byrum gennem en lang række projekter i Danmark. Fra langsigtet planlægning af Københavns Nordhavn, som Rune har været projektchef på gennem de sidste 10 år, til konkrete bebyggelser som Køge Nord Station og Børnebyen Christianshavn, Skandinaviens største daginstitution med plads til 710 børn i alderen 0-14 år. Herudover er Rune projektchef på COBEs design af den nye BRT-rute i Aalborg, kaldet +BUS, og dertilhørende omlægning af John F. Kennedys Plads.

 

COBEs har designet installationen Skalabyen i udstillingen Rumtosset. Den handler om forskellen på at tegne noget til store og til små. Om at få husene til at passe sammen med brugerne. Om at arbejde, forstå og tilpasse sig byens, bygningernes og byrummets skala. Spørgsmålet er, om vi som arkitekter gør os umage nok med at tilpasse byens skalaer til byens mange brugere. Hvordan føles det, når noget virker for stort? Og hvad sker der, når vi laver noget for småt? Skalabyen er en lille landsby med store og små huse, der skaber en finurlig ramme for børnenes samvær, uformelle eksperimenter med arkitektur og kropslig forståelse af skala.

 

Om COBE

COBE er et arkitektfirma grundlagt i København i 2006 af arkitekt Dan Stubbergaard. COBE ønsker at skabe et arkitektonisk omdrejningspunkt omkring det sociale rum i vores byer og bygninger.

 

Tegnestuens projekter tager derfor udgangspunkt i hvert steds særlige potentiale og insisterer gennem projekterne på at skabe merværdi for de mennesker og det nærmiljø, som skal overtage og præge vores bygninger og byer i fremtiden, ved at bygge social og bæredygtig infrastruktur for menneskers liv. Denne tilgang har tydeligt vist sig i en række af COBEs markante projekter, eksempelvis daginstitutionen Forfatterhuset, Børnehuset Frederiksvej, Børnebyen Christianshavn, det prisvindende bibliotek i København Nordvest, Roskilde Festival Højskole, som åbnede tidligere på året, samt en konferencebygning for Adidas i sportsbrandets hovedkvarter i Tyskland. Senest har COBE realiseret den første af en lang række lynhurtige ladestationer til elbiler i Fredericia.

 

Om Cobe Archirtects: http://www.cobe.dk/

Datoer

14. nov 2019, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Billetpris: 80 kr. (40 kr. for studerende)
  • Billetkøb inkluderer entré til udstillingen og resten af Utzon Center samme dag.
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon modtager billetkode via nyhedsbrev til én gratis billet. Kontakt ellers klub@kunsten.dk for billetkode. 
  • Klubmedlemmer kan ikke medbringe gratis ledsager – denne skal have egen billet.
  • Studerende fra AAU A&D + UCN Byg kan købe billet til 0 kr. ved fremvisning af gyldigt studiekort.

Kategorier