Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Utzon, Operahuset og geometrien

Nyhed! 2 timers forløb med afsæt i udstillingen Sydney Opera House – A beautiful idea.

4.-10. klasse og Ungdomsuddannelser

| Matematik, håndværk og design, Arkitektur og Design. | Forløb på Utzon Center |

 

Med dette spændende undervisningsforløb giver vi jer og jeres elever mulighed for at lege, undersøge og eksperimentere med den komplekse geometri, der udgør Operahuset i Sydney og specielt dets skaller.

Operahusets skaller er skåret ud fra en kuglegeometri. En anekdote fortæller, at Utzon en dag mødte ind på sit kontor, hvor han viste en appelsin frem foran sin norske assistent. Han viste, hvordan han kunne skære sfæriske trekanter i skallen og skabe en variation af skaller. At ideen var god, var klart, hvis man kunne generere variationen af en enkelt sfære, så kunne man skabe præfabrikerede komponenter til at lave skallerne, store som små.

 

Om undervisningsforløbet

Med afsæt i en rundvisning i udstillingen Sydney Opera House – A beautiful idea, hvor vi dykker ned i arkitekten Jørn Utzon, hans inspirationskilder og mesterværk Sydney Opera House. Og kigger nærmere på hvordan han løste den komplicerede matematiske udfordring at konstruere de skalformede tage.

Med ny tilegnet viden, vil eleverne prøve kræfter med nogle af arkitektfagets basale værktøjer, når de designer deres egne mini-operahuse og pavilloner til Utzon Parken ved Utzon Center.

Forberedelse til undervisningsforløbet

 

Som en del af forberedelsen til forløbet på Utzon Center, udføres forløbet ‘På rejse med Utzon’, hjemme på skolen. Her quizzer jeres elever sig til viden om Utzons rejser i hele verden og hvordan han omsatte inspirationen til konkrete ideer og bygninger.

Forløbet består af forberedelse hjemme på skolen, dernæst et forløb på 2 timer på Utzon Center.

Forberedelsen på skolen er anslået til at vare 3-4 lektioner.   

 

Forløbet ‘Utzon, operahuset og geometrien’ udføres af Utzon Centers arkitekturformidler i samarbejde med klassens lærer og med afsæt i lærervejledning og forberedelsesmateriale der findes på dr.dk/skole her →.

 

Praktisk information og booking

Maks. Antal elever: 28

Målgruppe: 4. – 10. klasse og ungdomsuddannelser

Tidspunkt.: tirsdage, onsdage, torsdage kl. 9- 11

(Vi er dog fleksible, hvis andet passer din klasse bedre)

Forberedelse på skolen: anslået til 3-4 lektioner 

På Utzon: 2 timer

Pris: 750 kr. (gratis for skoler i Aalborg Kommune)

Fag: Matematik, håndværk og design, Arkitektur og Design

 

 

Alt materiale er udarbejdet af Utzon Center. Forberedelsesmaterialet er udarbejdet i samarbejde med DR Lær samt fagkonsulenter fra Aalborg Kommunes skoleforvaltningen.

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål om forløbet kan du skrive til studio@utzoncenter.dk eller kontakte Arkitektur- og teknologiformidler Niels Peter Wöldike på tlf: +45 50 51 21 81