Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Et operahus og en verden til forskel

8.-10. klasse | Matematik, geografi, håndværk og design | Forløb på Utzon Center | Pris: 1750 kr.

Med dette spændende undervisningsforløb giver vi jer og jeres elever mulighed for at lege, undersøge og eksperimentere med den komplekse geometri der udgør Sydney Operahusets skaller.

 

Operahusets skaller er skåret ud fra en kugle geometri. En anekdote fortæller at Utzon en dag mødte ind på sit kontor, her viste han en appelsin frem foran sin norske assistent. Han viste, hvordan han kunne skære sfæriske trekanter i skallen og skabe en variation af skaller. At ideen var god, var klart, hvis man kunne generere variationen af en enkelt sfære, så kunne man skabe præfabrikerede komponenter til at lave skallerne, store som små.

 

Om undervisningsforløbet

Undervisningen tager udgangspunkt i arkitekten Jørn Utzon, hans inspirationskilder og mesterværk Sydney Opera House. Hvordan løste han den komplicerede matematiske udfordring at konstruere de skal formede tage?

 

I vil prøve kræfter med nogle af arkitektfagets basale værktøjer både analoge og digitale, når de designer deres egne open-air koncert pavilloner på en flydende platform i Limfjorden.

 

Forberedelse til undervisningsforløbet

Som en del af forberedelsen til forløbet på Utzon Center, udføres forløbet ‘På rejse med Utzon’, hjemme på skolen. Her quizzer jeres elever sig til viden om Utzons rejser i hele verden og hvordan han omsatte inspirationen til konkrete ideer og bygninger.

 

Forløbet består af forberedelse hjemme på skolen, dernæst 1 dag af 5 timer på Utzon Center.

Forberedelsen på skolen er anslået til at vare 3-4 lektioner.   

 

Praktisk information og booking

  • Pris: 1750 kr. (gratis for skole i Aalborg Kommune)
  • Trin: Udskoling, 8. -10. klasse
  • Max. elever pr. forløb: 28

  • Fag: Matematik, Geografi, Håndværk og design
  • Forberedelse: 3-4 lektioner 
  • På Utzon: 5 timer, kl. 9:00-13:30 (vi er dog fleksible, hvis andet passer din klasse bedre)

 

Forløbet ’Et operahus og en verden til forskel’ udføres af Utzon Centers arkitekturformidler i samarbejde med klassens lærer og med afsæt i lærervejledning og forberedelsesmateriale der findes på dr.dk/skole her →.

 

Alt materiale er udarbejdet af Utzon Center, i samarbejde med DR skole samt fagkonsulenter fra Aalborg Kommunes skoleforvaltningen. Undervisningsmaterialet er en del af projektet ’Arkitektur er en Leg’ der er støttet af Nordea-fonden.

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål om forløbet kan du skrive til studio@utzoncenter.dk eller kontakte Leg & Læringschef Matilde Marling Kiib på tlf. +45 5172 7110