Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

På rejse med Utzon

8.-10. klasse | Matematik, Håndværk & Design, geografi, historie og samfundsfag | Forløb på skolen

Tag med når vi går i arkitektens Jørn Utzons fodspor og tager jer med på en tur rundt i verden.

 

Undervisningsforløbet har til formål at lære jer om nogle af arkitektfagets færdigheder, og om hvordan arkitekter arbejder og forholder sig til natur, kunst, kultur og alt hvad der omgiver dem. Det handler om hvordan arkitekten finder inspiration i både hverdagsting og fremmede kulturer.

 

I vil hver især tilegne jer viden om den danske arkitekt Jørn Utzon, hans åbenhed og nysgerrighed for det ukendte og fremmede og hvordan det udvidede hans horisont, gav ham nye perspektiver på livet og flere redskaber i ’værktøjskassen’.
 

Om undervisningsforløbet

‘På rejse med Utzon’ tager jer med på en rejse rundt i verden, hvor I følger i Jørn Utzons fodspor.  Med appen ‘Utzons Rejser’ og et interaktivt verdenskort, quizzer I jer til viden, om hvordan Utzon omsatte inspiration fra natur og kulturer til bygninger.

 

Forløbet udføres af underviseren selv hjemme på skolen, med afsæt i lærervejledning og det undervisningsmateriale der findes på dr.dk/skole her → 

 

Forløbet er lige til at gå til og kræver ingen forberedelse. Ønskes der et længere forløb, er der i lærervejledningen foreslået materiale.

 

Appen ‘Utzons Rejser’ er gratis og kan hentes i Apple AppStore eller Google Play til mobil og tablet. App’en giver  en kort introduktion til arkitekten Jørn Utzon, samt en guide til brug af selve app'en.  

 

Praktisk information og undervisningsmateriale

 

Alt materiale er udarbejdet af Utzon Center, i samarbejde med DR skole samt fagkonsulenter fra Aalborg Kommunes skoleforvaltningen. Undervisningsmaterialet er en del af projektet ’Arkitektur er en leg’, der er støttet af Nordea-fonden.

 

utzons rejser app teaser video