Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Boligen – det enkle liv og landskabet

5.-8. klasse | Fag: Matematik og Håndværk & Design

Kom med på et spændende undervisningsforløb, når Utzon Center med ’Boligen - det enkle liv og landskabet’ giver eleverne redskaberne til at tegne og forstå boligarkitektur.

 

Undervisningen tager udgangspunkt i arkitekten Jørn Utzon og hans sommerhus på Mallorca – Can Lis.

 

I undervisningsforløbet diskuteres boligens betydning for livet der leves og hvordan arkitekturen forholder sig til der hvor den bygges. Eleverne vil prøve kræfter med nogle af arkitektfagets basale værktøjer både analoge og digitale når eleverne i dette to-dages forløb skal designe en bolig.

 

Om undervisningsforløbet

Forløbet ’Boligen – det enkle liv og landskabet’ afvikles over to dage på Utzon Center med afsæt i lærervejledning og det forberedelsesmateriale, som findes på dr.dk/skole. Forløbet består af forberedelse hjemme på skolen, dernæst to dage af 5 timer på Utzon Center. Første dag har vi fokus på de analoge værktøjer og andendagen på de digitale.

 

Forberedelsen på skolen er anslået til at vare 2 lektioner.   

 

Alt materiale er udarbejdet af Utzon Center, i samarbejde med DR skole samt fagkonsulenter fra Aalborg Kommunes skoleforvaltningen. Undervisningsmaterialet er en del af projektet ’Arkitektur er en leg’, der er støttet af Nordea-fonden.

 

Praktisk information og booking

  • Trin: Mellemtrin og udskoling: 5.- 8.klasse
  • Max elever pr. forløb: 28
  • Fag: Matematik og Håndværk & Design
  • Antal lektioner: Forberedelse 2 lektioner. Besøg på Utzon Center 2 x 5 timer.
  • Tidspunkt: kl. 8.30-13:30 (vi er dog fleksible, hvis andet passer din klasse bedre)

 

 

Spørgsmål vedrørende forløbet kan rettes til formidlingsarkitekt Julie Klok på jukl@utzoncenter.dk / tlf. +45 99 82 16 02 eller Leg & Læringschef Matilde Marling Kiib på mmk@utzoncenter.dk / tlf. +45 51 72 71 10