Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Fremtiden er fælles

4.-6. klasse. Fag: matematik, samfundsfag, almen dannelse I Utzon Center

I dette undervisningsforløb kommer eleverne til at arbejde med nogle af de helt store problemstillinger, som verden og den moderne arkitektur står overfor. Det er spårgsmålet om klimaforandringerne og hvordan vi skal bo i fremtiden.  

 

Danskere stiller høje krav til deres boliger og den bekvemmelighed og komfort, der følger med. En stor del af den danske befolkning bor i store parcelhuse med op til 49 kvadratmeter per person, og det har vi gjort siden 1970’erne. Den type parcelhuse er der i dag cirka 1,1 million af i Danmark.


Sådanne parcelhuse kræver store ressourcer at bygge og vedligeholde. Det er en del af de klimaudfordringer, som verden og arkitekter er begyndt at genoverveje.

Derfor er det nødvendigt, at vi alle i fremtiden bor på mindre plads. Men det betyder ikke, at vi skal bo dårligere. Vi skal blot bo på en anden måde.

 

Men hvordan kan man bo fire personer på 32 kvadratmeter? Det er en af de ting, eleverne skal prøve at finde løsninger på.

 

I grupper skal eleverne indrette et hus på 32 kvadratmeter til en familie på fire personer. Eleverne skal overveje, hvad der er absolut nødvendigt, og hvad der kan undværes i huset. 


Senere får grupperne mulighed for at forhandle sig til mere plads i fællesområder omkring boligen. Her kommer elevernes samarbejdsevne og forhandlingsevner i spil.

 

Praktisk information og booking

  • Trin: 4.-6. klasse
  • Fag: Matematik og samfundsfag
  • Antal lektioner: 3 timer på Utzon Center
  • Tidspunkt: kl. 9:00-12:00
  • Book dit undervisningsforløb via linket til højre

 

Kontakt

Spørgsmål vedrørende forløbet kan rettes til info@utzoncenter.dk, formidlingsarkitekt Julie Klok på tlf. +45 99 82 16 02 eller Leg & Læringschef Matilde Marling Kiib på tlf. +45 51 72 71 10