Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Byg med lys og teknologi

4.-6. klasse | Fag: Natur/teknologi og Håndværk & design | Foregår på skolen

Lyset omgiver os hver eneste dag. Både det naturlige og det kunstige. Når arkitekter skaber arkitektur arbejder de også med lyset. Arkitekten overvejer hvor meget dagslys der kommer ind i bygningen, men overvejer også hvordan belysningen skal være, når dagslyset ikke længere rækker. 

 

Om undervisningsforløbet

Lys er en vigtig del af vores liv, men for at lære om lys, må vi lege med det. Det gør vi i dette undervisningsforløb, hvor I undersøger, eksperimenterer, udvikler og skaber med lyset som omdrejningspunkt.

 

Du og eleverne kommer på den måde også til at arbejde med et af arkitektens mange redskaber, nemlig arkitekturmodellen. Og I skal bruge teknologi som for eksempel BBC micro:bit til at skabe modeller af en lampe eller lyskilde.

 

Praktisk information

  • Trin: 4.-6. klasse
  • Fag: Natur/teknologi og Håndværk & design
  • Antal lektioner: 8-12 lektioner i alt, fordelt på to fag. 

 

Alt materiale er udarbejdet af Utzon Center i samarbejde med DR skole samt fagkonsulenter fra Aalborg Kommunes skoleforvaltningen. Undervisningsmaterialet er en del af projektet ’Arkitektur er en leg’, der er støttet af Nordea-fonden. Læs mere om forløbet på DR Skoles hjemmeside her.

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål om forløbet, kan du skrive til studio@utzoncenter.dk eller kontakte Leg & Læringschef Matilde Marling Kiib på tlf. +45 5172 7110.