Vi bruger cookies på utzoncenter.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

I skalaens verden: Design – Scan – Oplev

2.-6. klasse | Fag: Håndværk og Design, billedkunst og matematik

Opdag skalaens verden i LEGO, Minecraft og VR, når vi, i dette undervisningsforløb, undersøger arkitekturens forunderlige verden fra model til virkelig størrelse. 

 

Eleverne vil stifte bekendtskab med nogle af arkitektens mange værktøjer og metoder til at designe, undersøge og formidle. I vinterhalvåret bygger vi høj, højere, højest, når eleverne skal eksperimentere med temaet skyskrabere. Vi undersøger hvad en skyskraber er, hvem der bruger sådan en bygning og meget mere. 

 

Design

I hvide legoklodser designer eleverne en skyskraber. En skyskraber skal være høj, men hvordan kommer man derop? Hvilken funktion har den og hvilken oplevelse får man ved at komme op på toppen af sin skyskraber? Det er nogle af de spørgsmål eleverne skal undre sig over, når de designer.

 

De hvide klodser øger opmærksomheden på designets form, mere end den enkelte klods’ funktion og anvendelse. Eleverne får derefter mulighed for at scanne deres bygning ind i det digitale univers Minecraft for så at opleve deres skyskrabere 1:1 i Virtual Reality og mærke suset på toppen af højhuset og fornemme designets skaberkraft.

 

Derudover får eleverne mulighed for at komme op på toppen af nogle af verdens højeste bygninger. Det sker også i Virtual Reality.  


Formidling

Alt efter klassetrin formidler eleverne deres arkitektur med simple værktøjer, både digitale og analoge. Elevernes forestillingsevne og kreative tænkning udfordres, når de skal skabe liv i de hvide legoklodser.
Efterfølgende er det muligt for klassens lærer at få tilsendt materialet. 


Undervisningen afsluttes med en fælles opsamling. 

 

Undervisningsforløbet arbejder hen imod formål fra folkeskolens fag matematik, samt håndværk og design, og billedkunst. Derudover tilgodeses folkeskolens vision om, at alle børn og unge skal møde kunst og kultur - herunder arkitektur.
 
Her på siden kan du downloade lærervejledning, program for forløbet og finde materialer til forberedelse inden besøget på Utzon Center. 

 

Høj, højere, højest

Gratis forløb

Antal deltagere: Max. 28 elever

Tid: 3,5 timer – eksklusiv forberedelse

Før besøget på Utzon Center, inddeles eleverne i grupper á 2-3 elever.

Tidspunkt: kl. 8.30-12.00 (vi er dog fleksible, hvis andet passer din klasse bedre)

 

Program

8.30-8.40

Velkommen til Utzon Center


8.40-9.20

Arkitekturmodeller og moduler


9.20-10.20   

Modelbygning


10.20-11.05

Hold A: Scan med Utzon Captor og oplev med VR i Minecraft

Hold B: Stop Motion-video

 

11.05 - 11.50

Hold A: Stop Motion-video

Hold B: Scan med Utzon Captor og oplev med VR i Minecraft

 

11.50 -12.00

Fælles afslutning

 

Kontakt

Spørgsmål vedrørende forløb eller tidspunkt kan rettes til formidlingsarkitekt Julie Klok på jukl@utzoncenter.dk / tlf. +45 99 82 16 02 eller leg og læringschef Matilde Marling Kiib på mmk@utzoncenter.dk / tlf. +45 99 82 16 04.