Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Ultra:bit – Rum og Lys

4.-6. klasse | Fag: Natur/teknologi og Håndværk & design | Foregår på Utzon Center

Om gratis forløb på Utzon Center

Hver eneste dag omgiver lyset os. Det kan både være naturligt og kunstigt. Det naturlige lys kommer fra solen, og det ændrer sig efter årstid og efter, hvor vi er i verden. Det kunstige lys kommer fra en lyskilde, som vi selv kan tænde og slukke – og det er altid menneskeskabt.

 

Når arkitekter skaber arkitektur, tænker de også meget på lyset. De tænker på, hvor meget dagslys, der kommer ind i en bygning, men også på, hvordan belysningen skal være, når dagslyset ikke længere strækker. Så skal solens lys erstattes af kunstigt lys – og hvilken farve og intensitet skal det lys så have?

 

Lys er altså en vigtig del af vores liv, men for at lære om lys må vi lege med det. Det gør vi i dette undervisningsforløb, hvor I undersøger, eksperimenterer, udvikler og skaber med lyset som omdrejningspunkt.

 

I kommer på den måde også til at arbejde med et af arkitektens mange redskaber, nemlig arkitekturmodellen. Og I skal bruge teknologi som for eksempel BBC micro:bit til at skabe de fedeste modeller af en lampe eller lyskilde.

 

Forløbets opbygning og indhold

Forløbet er fordelt på to fag; natur/teknologi og håndværk & design og er henvendt til 4.-6. klassetrin.

 

I natur/teknologi skal I arbejde med programmering og teknologi, når I bruger BBC micro:bit og eksterne komponenter, som kodes på kodesiden makecode.microbit.org. I får også viden om lysets forskellige farver og om jordens skiftende dagslys. Her skal I blandt andet arbejde med data om dagslængde og solens op-og nedstigning forskellige steder i verden.

 

I håndværk og design skal I designe en model, som I løbende modificerer og gør bedre. I skal designe og lave en model af en lampe eller en lyskilde.

 

Undervisningsforløbe er udarbejdet af Utzon Center, i samarbejde med DR Skole aamt fagkonsulenter fra Aalborg Kommunes skoleforvaltning. Undervsningsmaterialet er en del af projektet 'Arkitektur er en leg', der er støttet af Nordea-fonden. Læs mere om forløbet på DR Skoles hjemmeside her.

 

Praktisk information og booking

  • Pris: 1750 kr. (gratis for skole i Aalborg Kommune)
  • Trin: 4.- 6.klasse
  • Fag: Natur/teknologi og Håndværk & design
  • Antal lektioner: 3 lektioners forberedelse. 5 timer på Utzon Center.
  • Tidspunkt: kl. 9.00-14.00 (vi er dog fleksible, hvis andet passer din klasse bedre)

 

Kontakt

Vi hjælper dig gerne. Hvis du har spøgsmål, så send en mail til studio@utzoncenter.dk eller ring til Leg & Læringschef Matilde Marling Kiib på tlf. +45 5172 7110.