Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

MODELLER: Byg arkitekturmodeller af hverdagsgenstande. 

2.-7.klasse | Matematik, Billedkunst og Håndværk og design | Foregår på Utzon Center

I dette korte undervisningsforløb giver vi jer mulighed for at lege, undersøge og eksperimentere med designprocesser, når I bygger og eksperimenterer med små arkitekturmodeller af forskellige hverdagsgenstande og materialer. 

 

Vi tager udgangspunkt i den aktuelle udstilling ’Primitive future – Everything is circulating’ hvor den japanske arkitekt Sou Fujimoto præsenterer en kæmpestor tredimensionel drømmetegning med fortællinger om 12 af hans arkitekturværker. 

 

Den internationalt anerkendte, japanske arkitekt har en stærkt konceptuel og kunstnerisk tilgang til arkitektur. Hans minimalistiske bygninger vækker fantasier om en radikalt anden verden og en ny tilværelse for det enkelte menneske. 

 

En tilværelse, hvor arkitekturen finder nye sammenhænge mellem menneske, kultur og natur. Dét, Fujimoto selv beskriver som en Primitive Future. 

 

Træd ind i en drømmetegning 

En tredimensionel drømmetegning snor sig gennem udstillingen. Drømmetegningen har titlen Everything is Circulating og er skabt med en 500 meter lang, håndbukket wire, der svæver i rummet. En tredimensionel håndtegning i kæmpe format. 

 

Den legende wire-streg viser et lukket kredsløb af mennesker, bygninger, landskaber og infrastruktur.  

  

Om undervisningsforløbet 

Eleverne skal på opdagelse og blive inspireret af wirens streg og de former der dannes i den store drømmetegning. De skal zoome helt ind på detaljer og kigge på afstand og se flere lag og dimensioner i installationen. De skal finde et motiv der inspirerer dem og som de skal bruge i det videre arbejde med arkitekturmodeller. 

 

Ved workshopbordet bygger I arkitekturmodeller i under kyndig vejledning fra vores arkitekturformidler.  

Kan man bygge et bibliotek i hæfteklammer? Og hvordan vil det se ud, hvis det bygges i skuresvampe eller tændstikæsker? 

 
Kreativiteten slippes løs og forestillingsevnen trænes når elever afprøver og tilegner sig erfaring med det at bygge rumlige arkitekturmodeller af forskellige materialer. Afslutningsvis præsenteres modellerne og føjes til udstillingen. 

Byg som Sou Fujimoto

 

Praktisk information og booking 

Maks. antal elever: 28 

Målgruppe: 2.- 7. klasse  

Tidspunkt: tirsdage, onsdage, torsdage kl. 9-10.30 (vi er dog fleksible, hvis andet passer din klasse bedre) 

På Utzon: 1,5 timer 

Pris: 500 kr. (gratis for skoler i Aalborg Kommune) 

Fag: Matematik, håndværk og design, billedkunst 

 

  

 

Kontakt 

Du kan sende spørgsmål på mail til studio@utzoncenter.dk eller ring til formidlingsarkitekt og koordinator Bastian McLean Gosvig på telefon +45 21 35 26 86. Du kan også kontakte Leg og Læringschef Matilde Marling Kiib på telefon +45 51 72 71 10