Sprog

Kalender

Surface

13. okt 2017 til 14. jan 2018

Med udvalgte værker fra Søren Solkærs store foto-portrætprojekt 'Surface', kan du nu komme helt tæt på street art som kunstform og kunstnerne bag den.

Bemærk: På grund af den store interesse er udstillingen forlænget til den 14. januar 2018.

 

Portrætterne i udstillingen er blevet til i årene 2012-2015, hvor den internationalt anerkendte fotograf, Søren Solkær, rejste verden rundt og portrætterede mere end 135 street art-kunstnere i bl.a. Aalborg, Berlin, London, Paris, New York, Los Angeles, Sydney og København.

 

Kunstnerne er fotograferet i en iscenesættelse imellem dem og deres værker, understøttet af Søren Solkær karakteristiske benyttelse af filmisk lyssætning og rekvisitter. Portrætterne fanger forbindelsen mellem kunstneren, malerarbejdet og byens rum – og fotoserien er gennemført i den personlige stil, Søren Solkær har oparbejdet gennem to årtier, hvor han har udforsket og udfordret portrætgenren.

 

Enkelte billeder og kunstnere fra 'Surface'-projektet er fotograferet her i Aalborg – og det er ikke tilfældigt. Aalborg er i de seneste år vokset til en destination for street art i international klasse og med bidrag fra mange store navne fra verden over. De storslåede vægmalerier på gavle, siloer og vægge åbner for et nyt blik på samspillet mellem byens rum, arkitekturen og kunst

 

Det er derfor med stor forventning, at vi viser en tilpasset version af Søren Solkærs internationale udstilling, som efter en tur kloden rundt nu er vendt tilbage til Danmark for at blive vist på Utzon Center i Aalborg.

 

Talks og walks i udstillingsperioden

I forbindelse med udstillingen, lancerer Utzon Center, i samarbejde med lokale WEAArt – Urban Art Aalborg, en række byvandringer. Her har du mulighed for at komme med rundt og blive præsenteret for noget af det street art, som er repræsenteret i udstillingen + meget af det andet street art, som Aalborg byder på.

 

I løbet af udstillingsperiode vil du på Utzon Center møde interessante og relevante navne inden for street art-miljøet. Hold øje med denne side for opdateringer omkring arrangmenter.

 

Vind en rejse for to til Amsterdam med KLM

Ta’ en selfie foran et værk i Surface-udstillingen og del billedet på Instagram og brug #utzonselfie, så er du med i lodtrækningen om to flybilletter tur-retur til Amsterdam.

 

Læs mere om konkurrencen her →

 

Om Søren Solkær

Søren Solkær har igennem to årtier taget portrætter af mange af verdens førende personligheder inden for musik, film og kunstverdenen, såsom David Lynch, Jack White, Björk, Paul McCartney, Led Zeppelin, Patti Smith, U2, Julian Schnabel, Christopher Walken, Samuel L. Jackson, Michael Douglas, Pharrell, Amy Winehouse, Damon Albarn og mange flere.

 

"Fotograf Søren Solkær er kommet uhørt tæt på en række af verdens mest anonyme og hypede street artists" – Børsen, 13. oktober 2017

 

"Udstillingen Surface har de seneste to år været vist i i en lang række storbyer og er altså nu kommet til Aalborg, der er kendt som Danmarks førende by indenfor street art." – Nordjyske, 19. oktober 2017

 

"Man kan ikke andet end at blive en smule betaget, når man kommer ind i den gigantiske udstillingssal ... Det er overvældende ... Man bliver i tvivl om, hvor virkeligheden ender og manipulationen starter. Det er det, der gør udstillingen spændende." – * * * * *, Nordjyske, 11. december 2017

 

"Udstillingen viser det spændende samspil mellem arkitektur, byrum og kunst(ner)." – Antik og Auktions "Værd at se", 09/2017

 

Surface Søren Solkær