Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

With Love From Spain

21. apr 2021 til 27. feb 2022

Det er en historie om kærlighed. Mellem nord og syd. Det er en overraskende fortælling om spanske arkitekter, der i årtier har fået inspiration fra Norden. Mød 11 spanske tegnestuer og arkitekter, som viser deres passion for nordisk modernisme.

Tag med os til Spanien. Du kommer på en rundrejse, hvor du møder sydens skarpe sol, den røde jord - og ikke mindst masser af fantastisk arkitektur.  

 

I udstillingen With Love From Spain møder du 11 spanske arkitekter og tegnestuer, som viser deres kærlighed til nogle af vores helt store skandinaviske arkitekter og designere. Det er navne, som for eksempel Arne Jacobsen og Jørn Utzon. 

 

 

Du oplever en hytte med brændte træ-facader. En skov af søjler, der står med en rå overflade af mursten og kalkmørtel. Og et lille gårdrum, der afskærmer dig fra omverdenen.  

 

 

De spanske arkitekter fortæller en historie, som de færreste af os kender. Den handler om deres årtier lange fascination af nordisk arkitektur, og hvordan de har taget den til sig og gjort den til deres egen.  

 

Gennem de spanske tegnestuer får du også et indblik i noget af det mest forrygende, spanske arkitektur, som du kan opleve i dag.  

 

Og det er en fortælling, der gør os klogere på os selv. Om nordisk modernisme og arkitektur set gennem spanske øjne.  

 

Børnene skal selvfølgelig også med ud at rejse. Der er masser af aktiviteter i turen gennem det spanske landskab, hvor de kan dufte, røre og føle arkitekturen.  

 

Udstillingen er kurateret i samarbejde med Aarhus Arkitektskole med afsæt i forskningsprojektet ‘Escandinavia – Architectural Dialogues between Denmark and Spain’. 

 

Blandt andet er det Jørn Utzons eget hus på Mallorca, Can Lis, som spanske arkitekter har fundet inspiration i. På Utzon Archives kan du se nogle af Jørns egne fotos fra byggeriet og hans originale tegninger

 

 

 

 

 

Det er "imponerende, hvor elegant, stringent og holistisk en oplevelse, Utzon Center har formået at skabe".

Arkitektur/Design