Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Kalender

Utzon Gallery

Fra 9. mar 2018 til 31. dec 2021

Store touchskærme og smukke modeller fortæller den enestående historie om den danske, verdenskendte arkitekt Jørn Utzon.

Galleriet består af store 65-tommer touch-skærme, som viser tegninger, fotos og video i den højeste opløsning. Sammen med den digitale formidling kan du opleve smukke originale modeller med hovedfokus på hovedværket Operahuset i Sydney. Indholdet bygger på det omfattende Utzon-arkiv, som består af alt fra Jørn Utzons originale skitser til smukke modeller af Operahuset i Sydney og andre af hans bygninger.

 

Du bliver ført igennem Jørn Utzons liv og karriere både kronologisk og tematisk. Fra barndommen og ungdommen i Aalborg til tiden på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Fra starten på Utzons karriere i Sverige under krigen til arbejdet for den finske arkitekt Alvar Aalto. Naturen som tema spiller også en central rolle hos Jørn Utzon og i galleriet. Sammen med temaerne kan du opleve Operahuset i Sydney, sommervillaen Can Lis på Mallorca, Bagsværd Kirke, parlamentet i Kuwait og det mytiske og aldrig opførte museum til Asger Jorn i Silkeborg.

 

Alt materialet er indtalt på dansk og engelsk af professionelle skuespillere og har en let tilgængelig form, der i øjenhøjde formidler det mangfoldige og enestående materiale fra Utzon-arkivet.

 

Om Utzon Gallery

Utzon Gallery er udviklet af Utzon Centers egne eksperter kurator, PhD Line Nørskov Eriksen, kreative direktør, PhD Lasse Andersson. Videomaterialet er redigeret og designet af Utzon Centers oplevelsesdesigner og videoekspert Deanna Nichelle Young. Designbureauet Kollision står for den tekniske udvikling. Skærme og galleriets design er leveret og monteret af Utzon-partnerne AV-Center og Lytzen.

 

Galleriet er muliggjort med generøs støttet fra Det Obelske Familiefond, som i 2008 også var hovedbidragsyder til opførelsen af Utzon Center.

 

utzon gallery video