Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Netop lukket
Det sker

SUPER DANSK 

2. feb 2023 til 20. maj 2024

Kunst og håndværk i ny dansk arkitektur. Få inspiration til en fremtid med bæredygtighed, skønhed og ny æstetik. Og spørg dig selv - kunne du bo i et hus af ler?

I SUPER DANSK møder du 14 danske arkitekter og tegnestuer. De vil skabe en fremtid, hvor kunsthåndværket blomstrer og bliver afsæt for ny dansk arkitektur og møbelkunst. 
 
I udstillingen møder du arkitekter, som er med hele vejen. De er i tæt dialog med de mennesker, steder og omgivelser, hvor de bygger. De er med i alle dele af det værk, som de skaber.

 

I arkitektens værksted

Arkitekterne eksperimenterer med materialer, transformation og samlingsteknikker. De designer alt fra dørhåndtag og møbler til selve bygningsværket og landskabet udenfor.  
 

Mange af arkitekterne har deres egne værksteder. Flere af dem bygger selv, når en tegning skal omsættes til virkelighed.  

 
På den måde har de genopdaget klassiske værdier, der har rødder i dansk bygningskunst. For ligesom de danske mestre Arne Jacobsen og Jørn Utzon stod for en håndværksbetonet tilgang til moderne arkitektur, så handler den nye, danske arkitektur ikke om abstrakt og overfladisk formgivning. 

 
De nye tegnestuer og arkitekter er drevet af kærlighed, teknik, håndværk og materialesans. 
 

De betragter bæredygtighed som en præmis. Og de viser dig, hvordan nyt og gammelt håndværk kan være afsæt for en ny dansk bygningskunst, der er både super smuk, super bæredygtig og super aktuel. 
 

Kan du bo i et hus af ler?

I udstillingen kan du opleve tegnestuernes arbejde i alle skalaer. En bænk, en stol og en kirkedør. Et kolonihavehus og en betonfabrik. Et fuglekikkerttårn? Det er der også. 
 
Du kan opleve en primitiv hytte hvor plankerne nærmest er strikket sammen, et rubin-rødt p-hus og en væg af marksten og jord. Du møder fantastiske materialer som søgræs, pigmenteret kalksten, knuste mursten og en trone af skrøbeligt bioplast. 
 

Og du kan gå op af et 12 meter langt stræde af mursten, der strækker sig igennem udstillingen i mønstre og farver. 
 

Tegnestuerne skaber enestående bygningskunst og kunsthåndværk ude i virkeligheden. Og i udstillingen møder du en samling af materialestudier, prototyper, modeller, møbler, bygningsdele og hele rumoplevelser, der er værker i sig selv. 
 

Du får masser af inspiration med hjem. Du får fornyet respekt for praktiske færdigheder og det, som kloge hoveder og dygtige hænder kan skabe sammen. 
 
Og du bliver udfordret. For hvad er skønhed? Hvis vi skal passe på klimaet og vores smukke verden, så er vi tvunget til at bygge anderledes i fremtiden. 
 
 Men kunne du bo i et hus af ler? 

 

Du kan møde følgende tegnestuer og arkitekter i udstillingen: Hahn Lavsen, Hald & Ravnborg, Johansen Skovsted Arkitekter, Jonathan Houser, Lynge Lynge Arkitekter, NOAA, Office Kim Lenschow, Panum & Kappel, Peter Kjær Arkitekter, Reværk, Rex Skov Arkitekter, Jespersen Nødtvedt, Pihlmann Architects og Verna.

 

 

 

 

 

 

*****

'Det er en fornøjelse at opleve talentet og den boblende kreativitet'

Nordjyske