Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Guidet tur: Oplev Jørn Utzons Aalborg

Fra Vendelbogade til Operahus i Sydney. Gå i Jørn Utzons fodspor gennem Aalborg og hør om steder, der prægede ham og gjorde Aalborg-drengen Jørn til verdensberømt arkitekt.

Jørn Utzon er berømt for Operahuset i Sydney. Det er en bygning, som er et af de største arkitektoniske mesterværker i historien.

 

Jørn Utzon var kun 37 år, da han fik opgaven om byggeriet, der endte med at blive det 20. århundredes svar på pyramiderne i Egypten. 

 

Og hvor fik han inspirationen fra?

 

En del af svaret er - Aalborg.

 

Jørn boede nemlig i Aalborg de første 20 år af sit liv. Og på mange måder begynder historien om byggeriet i Sydney, og hele Jørn Utzons tænkning som arkitekt, i Vendelbogade og en lille etageejendom med en trist baggård.

 

På den guidede gåtur kommer du også med forbi Vendelbogade. Du går i Utzons fodspor gennem Aalborg og de steder, der prægede ham i de første to årtier af sit liv i Aalborg.

 

Du hører om de store skibsbyggerier på værftet, hvor faren arbejdede. Om livet på Limfjorden og det maritime miljø. Fascinationen af naturen, lyset og skyerne.

 

Og du hører om en rigtig Aalborg-dreng, som drog ud i verden for at stemple sig ind i historien som en de største arkitekter nogensinde.

 

Bemærk

 • Vi anbefaler, at du booker i god tid. Vi oplever stor efterspørgsel på rundvisninger.
 • Bindende antal deltagere til rundvisningen skal oplyses dagen før rundvisning.

 

Er I en gruppe af venner, familie eller kolleger? Eller har du særlige ønsker til en rundvisning eller guidet tur? Vi hjælper gerne med at skræddersy en oplevelse, som passer præcist til dig.

 

Kontakt: info@utzoncenter.dk /// +45 7690 5000

 

Slut dagen af med frokost på Restaurant JØRN. Det er mad i særklasse. Med byens bedste udsigt over fjorden. Book bord på Restaurant JØRN her. 

Book rundvisning

:

Praktisk information

 • Vi starter ved Utzon Center
 • Husk passende beklædning og fodtøj
 • Varighed: 60-75 minutter
 • Max 15 personer pr. guidet tur

 

Priser

 • Tirsdag-fredag kl. 11.00-17.00:
  900 kr. 
 • Tirsdag-fredag kl. 17.00-22.00: 
  1200 kr. 
 • Lørdag-søndag:
  1200 kr. 
 • Ønsker du adgang til Utzon Center i forbindelse med din guidet tur betales entré, medmindre du har medlemskort til vores publikums- eller businessklub.