Vi ønsker at se forslag på arkitektur, der skaber et funktionelt, æstetisk og bæredygtigt hjemsted for et eller flere vilde dyr i byen. Konkurrencedeltageren vælger frit hvilke/hvilket dyr projektet tager afsæt i.
For at deltage skal man aflevere en fysisk prototype/model af forslaget og en kort beskrivende tekst. Se ydermere afleveringskrav og betingelser.
Det er en arkitektkonkurrence, men alle studerende, højskoleelever og nyuddannede inden for arkitektur, design, kunsthåndværk og landskab kan deltage på lige fod. Hvis du er nyuddannet, skal du have været dimitteret inden for de seneste to år. Studerende inden for de nævnte fagligheder, som holder studiepause, må også deltage i konkurrencen. Da der skal afleveres fysisk model, er konkurrencen som udgangspunkt for Danmark-baserede personer.
Man kan deltage individuelt eller som hold. Ved forslag med flere medvirkende skal alle være inden for den beskrevne målgruppe.
Følgende er udelukket fra at deltage i konkurrencen:
Der uddeles pengepræmie til op til tre vinderforslag på i alt 50.000 kr.
Hertil giver konkurrencen mulighed for eksponering gennem konkurrencens mediekampagne og – potentielt – udstilling på Utzon Center og/eller DAC efter konkurrencens afslutning.
Vi søger forslag, der:
Konkurrencen er en del af EU-projektet Desire – Designing the Irresistible Circular Society (Desire), der handler om at skabe overgangen til et bæredygtigt, inkluderende og levende Europa. Desires værdisæt og mission knytter sig desuden til den europæiske bevægelse New European Bauhaus (NEB), og det kan derfor være en fordel for konkurrencedeltagerne at orientere sig om både Desire og NEB for at forstå det værdisæt, der ligger til grund for konkurrencen.
Biolog med speciale i naturbeskyttelse og vært på podcasten Den Dyriske Time samt radioprogrammet Det billige skidt. Han er medstifter af Arternes Forening, klummeskribent ved Politiken, Altinget og Biologiforbundet og arbejder aktivt for at øge bevidstheden om biodiversitet og naturens værdi gennem formidling og debat.
Arkitekt og medstifter af Studio Coquille. Han arbejder med at skabe bæredygtige og sensoriske arkitektoniske løsninger, der fremmer sameksistens mellem mennesker, dyr og natur. Frederik har en passion for at udvikle dynamiske økosystemer gennem tværfaglige samarbejder.
Arkitekt og professor ved Arkitektskolen Aarhus. Hendes arbejde bidrager til at skabe en dybere forståelse af, hvordan arkitektonisk kvalitet kan udtrykkes i både det tekniske og æstetiske – med fokus på at forene funktionelle og emotionelle aspekter i arkitekturen.
Arkitekt MAA, administrerende direktør og partner i SLA, samt medlem af bestyrelsen for Dansk Arkitektur Center. Hun arbejder med naturbaseret design, integrerer bynatur og biodiversitet i bymiljøer og udvikler bæredygtige løsninger, der fremmer kvalitet for mennesker, planter og dyr.
Stifter af Habitats og initiativtager til Vild Med Vilje. Han har gennem 12 år været pioner inden for bynatur og biodiversitet og er hovedforfatter på kataloget Biodiversitet i byggeri og byudvikling udgivet for Realdania. Rasmus arbejder visionært med at integrere naturen i byggeri og byudvikling.
Der skal både laves en fysisk og digital aflevering for at deltage i konkurrencen:
Fysisk
Digitalt og fysisk
Digitalt
Digital og fysisk aflevering skal ske senest 3. marts 2025, kl. 14.00.
Digital aflevering sker via denne platform.
Fysisk aflevering sker ved et af følgende lokationer:
Alternativt kan indslag sendes til Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg.
Konkurrencen er anonym. Ingen dele af forslaget må indeholde navne, logoer eller andet der kan afsløre deltagernes identitet. Det afleverede materiale må ikke deles på sociale medier eller på andre måder offentliggøres, før konkurrencen er afsluttet.
Alt indleveret materiale navngives/markeres tydeligt med et 5-cifret kendingstal efter eget valg og en projekttitel. Undgå dog oplagte kendingstal som ‘23456’ eller ‘55555’.
Dette angives således: “XXXXX - projekttitel”
I tilfælde af en stor mængde indsendte forslag, nedsætter konkurrenceholderne et kvalificeret team, der laver en præselektion af de indsendte konkurrenceforslag inden den endelige bedømmelse, der varetages af juryen.
Det er konkurrenceudskriverens intention at vinderforslaget/forslagene vil indgå i en mediekampagne om ligestilling mellem arter. Med en intention om at skabe mest mulig opmærksomhed omkring biodiversitetskrisen, vil konkurrencens vinderforslag blive fotograferet og eksponeret i Danmark – Europa – Verden?
Ophavsretten til et konkurrenceforslag forbliver altid hos forslagsstilleren, men ved deltagelse i konkurrencen overdrages ejendomsretten til de præmierede forslag til konkurrenceudskriveren. Dette betyder, at Utzon Center, Dansk Arkitektur Center og tredjepart har ret til at publicere de indkomne forslag for eksempel i dagblade og digitale medier, herunder at disse kan fotograferes og indgå som del i en mediekampagne. Ved publicering vil forslagsstillernes navne blive oplyst.
Utzon Center og Dansk Arkitektur Center forbeholder sig desuden retten til at udvælge projekter mellem alle indsendte forslag til udstilling på Utzon Center eller Dansk Arkitektur Center.
Alle forslag, der ikke udvælges til udstilling, skal afhentes på Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg fra 14.-30. april 2025 i åbningstiden. Herefter vil alt ikke-afhentet materiale som udgangspunkt blive affaldssorteret.
Forslagene vil ikke blive forsikrede.