Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

Utzon Talk: Katrine Ring

Vi møder Katrine Ring - DJ, lydkunstner og dokumentarist – i udstillingen ”I arkitektens verden – Reiulf Ramstad Architects” til en interessant samtale om inspiration, nordisk sprog, italiensk gaderåb og interaktionen mellem lyd og rum. Vi skal tale og lytte.

Katrine vil indtage DJ-pulten under hendes besøg og vi lader tonerne være ”udstillingens cool down”: Sidste visningsdag for 'I arkitektens verden: Reiulf Ramstad Architects' er nemlig d. 26. maj.

 

Kontekst er omdrejningspunktet for Katrine Rings arbejde. Hun tilpasser sine DJ-sæt, lydinstallationer eller lydkoncerter til det rum, de skal fremføres. Hun er optaget af interaktionen mellem lyd og rum, om tilvalg og fravalg af lyde, numre, musikstykker på stedet afhængigt af, hvordan lyden i rummet er. 

 

Sidste år udsendte hun fire vinylplader med lydværker MULT I-V, som er skabt til et særligt kirkerum. Rent lydværksmæssigt arbejder Katrine Ring med det lokale i det globale. Lydoptagelserne foregår på Nørrebro i København eller på Lolland, hvis hun da ikke optager gaderåb i Italien. 

 

Som DJ har Katrine øre for danske udgivelser, som umiddelbart glider ind i en international sammenhæng, men som er umiskendeligt danske. Det åbner lytternes ører at høre dansk eller nordisk musik i international sammenhæng. Også rent sprogligt er det vigtigt at bruge de nordiske sprog som en markør i både musik og lyd. 

 

Som vært og DJ i radioprogrammet ”Natsværmeren” på P2 får hun moderne, dansk musik af komponister og jazzmusikere til at smelte sammen med ældre, klassisk musik – en usædvanlig kontekst med fokus på noget meget dansk i en musikalsk global musikprofil. 


Katrine Ring er foreløbig den eneste DJ optaget i Kraks Blå Bog. Hun modtog æresprisen Kim Schumacher DeeJay Hæderspris i 2005. Hun har udgivet fem bøger om gadekunst, ligesom hun har fået udsendt en række plader og remixes, udstillet lydværker og gennemført bestillingsværker på lydkunst på flere danske museer.

 

Der serveres kølige forfriskninger under talken. 

Datoer

23. maj 2019, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Billetpris: 60 kr. (40 kr. for studerende)
  • Billetkøb inkluderer entré til udstillingen og resten af Utzon Center samme dag.
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon modtager billetkode via nyhedsbrev til én gratis billet. Kontakt ellers klub@kunsten.dk for billetkode. 
  • Klubmedlemmer kan ikke medbringe gratis ledsager – denne skal have egen billet.
  • A&D-studerende fra AAU gratis éntre. Send en mail til info@utzoncenter.dk med navn og studie-email for billet.

Kategorier