Kalender

På stedet: Aalborg på toppen – ALAFx18

En eksempelbaseret diskussion af muligheder og udfordringer ved etablering af tagboliger i almene bebyggelser - hvem, hvor og hvordan?

Boligefterspørgslen stiger i disse år markant i landets større byer. I Aalborg kigges ofte på udviklingen i Aarhus og København for at afdække boligtrends og boligefterspørgsel.


Efterspørgslen reguleres til dels ved stigende prisen, mens udbudssiden primært håndteres ved hjælp af fortætning, dvs. en forøgelse af antallet af boligetagemeter indenfor det samme geografisk afgrænsede areal. 

 

I København og Aarhus bliver det stadigt vanskeligere indenfor de rammer - der dikteres af markedsøkonomien - at etablere almene boliger på attraktive og lignende

er ved at gøre sig gældende i Aalborg.

 

Vivabolig har en meget stor bygningsmasse beliggende i Aalborg by og flere af organisationens ejendomme kan anvendes til udvidelse af boligmassen ved at etablere tagboliger og ekstra etager på ejendommene. Udover de byggetekniske og planmæssige udfordringer heri,  er det dog lige så relevant at diskutere, hvem der bygges til og hvilken byudvikling tagboligbyggerier i lidt større skal kan indgå i med afsæt i relevante eksempler.
 

Praktisk information

Mødested: Vivabolig, Kayerødsgade 43, 9000 Aalborg

Kontaktperson: Kenneth Lundholm-Stenkjær, kls@vivabolig.dk

Tilmeldingsformular

Bemærk: Skal du tilmelde mere end én person? Udfyld formularen én gang pr. person.

Datoer

4. maj 2018, 15:00 til 16:30

Oplev også

Utzon100-udstillingen 'Horisont – et operahus og en verden til forskel' hver dag på Utzon Center, samt Utzon100 Symposium med keynotes fra bl.a. Rafael Moneo og Lene Tranberg.