Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

KULTURMØDET MORS: Kreative fællesskaber – kan kunst, kultur og arkitektur bekæmpe psykisk mistrivsel og fysisk sygdom?

24. aug 2024, 11:00 til 12:00

Hør om, hvordan to forskningsbaserede projekter i Aalborg viser, hvordan kulturinstitutioner kan være en aktiv medspiller i bekæmpelse af mental mistrivsel og fysisk sygdom.

Projektet Kultur på Recept hjælper unge og voksne uden for arbejdsmarked, der lider af psykisk mistrivsel, med at komme ud og deltage i fællesskaber. Og det foregår på kulturinstitutioner landet over. I Aalborg Kommune hedder projektet Kulturvitaminer, og det er både Utzon Center og Kunsten en del af.

 

Projektet Kulturkraft er for patienter i behandling for kræft. Sammen med deres pårørende kommer de også ud og deltager i kulturelle fællesskaber.

 

I begge projekter er der bemærkelsesværdige resultater, når deltagerne engagerer sig i kreative kunst- og arkitekturworkshops og lærer om arkitektur og kunst, og de er også med i hands-on eksperimenter og designprocesser. Et fælles tredje.

 

Læs mere på kulturmodet.dk.

 

Mere arkitektur på Kulturmødet Mors:

Datoer

24. aug 2024, 11:00 til 12:00

Praktisk information

Paneldeltagere: Bettina Bisp Jensen, leder Center for Mental Sundhed Aalborg Kommune / Kristian Kristensen, formidlingsarkitekt & projektleder Kulturvitaminer Utzon Center / Per Thorgaard, overlæge Aalborg Universitetshospital / Peter Juul, formidlingschef Kunsten Museum of Modern Art.

 

Moderator: Lasse Andersson, direktør Kunsten & Utzon Center.

 

Sted: Kulturmødet Mors – Knud Sørensens Plads, KulturPladsen.

Kategorier