Kalender

Film i Biffen Nordkraft: Superdesign – ALAFx18

ALAFx præsenterer filmen SuperDesign. En retrospektiv dokumentar om den Radikale Bevægelse i Italien. Filmen introduceres af Thomas Arvid Jaeger, Associated Professor Ph.d, Dep. of Architecture, Design and Media Technology, AAU.

Med frisk mod og revolutionær attitude stillede Italiens radikale bevægelse omkring 1968 spørgsmålstegn ved arkitekternes ansvar og arbejdede aktivt for at forandre samfundet. SuperDesign samler nøglespillere fra den banebrydende designpraksis. Gennem personlige beretninger sporer Francesca Molteni en historie og arv efter bevægelsen. 

Filmen er en inspirerende tidsmaskine, der tager dig tilbage til en tid, hvor alt syntes muligt og design kunne forandre verden. Samtidig stiller den spørgsmålet om, hvad vi kan lære af bevægelsens eksperimenter i dag, hvor kulturelle forandringers hastighed ikke blot har resulteret i en generaliseret konformitet, men også i værditab og morgenluft for populistiske partier og nationalistiske bevægelser?

 

Filmen vises i Biffen Nordkraft og billetter kan købes via kino.dk her.

Datoer

3. maj 2018, 17:00 til 19:00

Oplev også

Utzon100-udstillingen 'Horisont – et operahus og en verden til forskel' hver dag på Utzon Center, samt Utzon100 Symposium med keynotes fra bl.a. Rafael Moneo og Lene Tranberg.