Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

Vandreudstilling: De magiske mursten

5. dec 2023 til 8. jan 2024

Oplev 1000 års Danmarkshistorie i billeder. Tag på en rejse tværs igennem landet og ind i en række markante og betydningsfulde bygninger med bogen og udstillingen De magiske mursten.

Maya skulle egentlig bare køres hjem fra Nordjylland til Ørestad. En hyggelig dagstur med morfar.

 

Men morfar elsker at tage på afveje. Og han elsker huse.

 

Så pludselig befinder Maya sig i alle mulige hjem. Hvor konger, købmænd, bønder og arbejdere har boet eller sat deres ben.

 

'De magiske mursten' er en bog og en tempofyldt roadtrip gennem Danmark og arkitekturhistorien skrevet af forfatter Majken Astrup.

 

Og så er det også blevet til en udendørs udstilling, hvor børn og voksne kan udforske vores bygninger og boligformer i store, farverige og indbydende tegninger fra bogen. Dén kan du opleve lige ved siden af Utzon Center frem til 8. januar 2024.

 

Bogstavjagt

Børn bevæger sig ud og ind af huse og bygninger hver dag. Men de får sjældent mulighed for at reflektere dybere over, hvordan de bor. 

Hvorfor er der forskel på gamle og nye huse? Eller kirker og rådhuse?


I udstillingen er der store, farverige og fantasifulde billeder, der giver lyst til at gå videre til det næste. Næsten som en tegneserie.


Og ved hvert billede er en QR-kode, der gemmer på et bogstav. Tag papir, blyant og telefon frem. Og gå på jagt efter det hemmelige ord, som viser sig til sidst.


Bogstavjagten er udarbejdet af Utzon Center. Og den giver mulighed for at gå mere i dybden med arkitekturhistorien. 

Udstillingen De magiske mursten skal rejse landet rundt i 2023-25. Den skal opleves på byens torv, ved biblioteket, på bymuseet eller i den lokale park.

Udstillingen er støttet af Realdania og Illux.

De magiske mursten er skrevet af Majken Astrup med illustrationer af Emil Landgreen. Bogen kan købes i butikken på Utzon Center.

 

 

Støttet af: