Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Det sker

VÆRKSTEDET

5. jul 2022 til 21. aug 2022

Kom med ind i værkstedet. Mød en ny generation af unge arkitekter og designere. Dyk ned i deres projekter og få et kig ind i fremtiden.

Vidste du, at vi også har et værksted på Utzon Center? 
 
Her arbejder den næste generation af danske arkitekter og designere fra Aalborg Universitet. For Utzon Center er ikke et museum i traditionel forstand. Vi er et sted, hvor arkitektur og design er i konstant bevægelse, når studerende og forskere eksperimenterer med tidens materialer og fremtidens udtryksformer. 

 

I værkstedet finder du for eksempel en væg af redesignede dørhåndtag i bæredygtige materialer. Imponerende modeller over transformerede byrum og biblioteker. Og en smuk akustisk væg lavet ved hjælp af en robotarm. 

 

På kanten af det mulige 

'Jeg kan godt lide at være på kanten af det mulige', sagde Jørn Utzon om sit arbejde som arkitekt. Det udsagn handler især om Jørns helt særlige evne til at forene innovation, teknik og konstruktion med en kunstnerisk vision. 
 

Det samme kan siges om de studerende og forskere, der udstiller i VÆRKSTEDET. For det særlige ved Aalborg Universitet er netop arbejdet med sammenhænge - og ikke forskelle - mellem teknik, funktion og æstetik.  

 

Fra dørhåndtag til parker

Hele sommeren har vi ryddet de studerendes værksted til en udstilling, hvor du kan opleve projekter, som de studerende har arbejdet på i løbet af året. 

 

Udvikling af dørhåndtag, koncerthuse eller design af parker. Projekterne omfatter både urban design, arkitektur og industrielt design, men fælles for dem alle er arbejdet med, hvordan en tværfaglig tilgang kan skabe meningsfyldt forandring i verden.  

 

Samtidig giver de studerendes arbejde også et indblik i aktuelle forskningsområder, vigtige samfundsproblematikker og fremtidens produktionsteknikker. 
 

Tag et kig ind i fremtidens arkitektur og design.  

 

Velkommen i værkstedet! 

 

En særlig tak til de studerende og Ph.d.-forskere, der har bidraget til udstilllingen. 

Støttet af

I samarbejde med