Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

Travel, Thinking, Making

24. jun 2015 til 17. apr 2016

I udstillingen ’Travel, Thinking, Making’ stilles der skarpt på de underliggende aspekter i forholdet mellem rejsen, ideen og arkitektrejsen i arkitekten Jørn Utzon’s virke.

Ved hjælp af tegninger, anekdoter, modeller, bøger, film og fotografier fra Utzon’s arkivsamling tager den besøgende med Utzon på hans livslange rejse til udkanten af verden – til templer i Kina og Japan, på besøg hos modernisterne i 40’ernes USA, Maya Pyramiderne i Mexico, klippehuler i Australien and vandreture fra landsby til landsby i Marokko – på jagt efter det Utzon i hans essayistiske manifest beskrev som arkitekturens frø; noget som han mente nødvendigvis skulle opleves på egen krop.

 

Udstillingen er tillige i dialog med tegnestuen Svendborg Architects som har dokumenteret deres rejse og ophold i Jørn Utzons hus Can Lis. Det vises i filmen, At rejse, sanse og kommenterer: Can Lis som Camera Obscura. 

 

Hvis arkitekturens udviklingen er drevet af arkitekters søgen efter bedre hjem, bedre byer, bedre verdner – en søgen efter lykke – så er der sjældent noget, der afslører lige så meget om dynamikken i denne søgen som arkitektens rejser.

Kurator

  • Udstillingchef, Lasse Anderson, Utzon Center
  • Phd stud. Line Nørskov, University of Portsmouth School of Architecture

 

Samarbejdspartnere

  • Svendborg Architects