Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Det sker

Fremtidens hospitaler – helende arkitektur

2. feb 2018 til 15. mar 2018

Oplev arkitekturen, der skal understøtte morgendagens sundhedsvæsen, når vi på Utzon Center viser projekter og planer for fremtidens hospitaler.

Det er ingen hemmelighed, at sundhedsvæsenet i Danmark er under pres. Sygehuse og hospitaler rundt om i landet imødekommer ikke den store brugerefterspørgsel og moderne teknologier. Derfor om- og nybygger Regionerne 43 hospitaler frem mod år 2025, så de i fremtiden er bedre rustet til at behandle os alle på den bedst mulige måde. Og heldigvis giver nutidens teknologi og moderne arkitektur nye muligheder. De nye hospitaler er hospitaler med ambitioner. Her er mennesket i centrum. Og arkitekturen spiller en vigtig rolle!  

 

I udstillingen ’Fremtidens hospitaler – helende arkitektur’ får du blandt andet indblik i de store visioner for det kommende supersygehus - Nyt Aalborg Universitetshospital. Du vil kunne se nærmere på sygehusets opbygning, samt hvordan patienters behov og det sammenhængende patientforløb er omdrejningspunktet for arkitekturen.

 

Rendering: SHL

Et andet projekt i udstillingen præsenterer musik som en del af behandlingen i hospitalspsykiatrien.  Musikterapeuter i Aalborg har nemlig udviklet app’en ’Musikstjernen’, som tilbyder musik som et beroligende, ikke-medicinsk tilbud til forebyggelse og nedbringelse af tvang i psykiatrien.

 

 

Du vil også få indblik i sygehusarkitektur fra andre steder i Danmark. Børneriget – Københavns nye børnehospital – vil være verdens bedste hospital for børnefamilier samt det prisbelønnede nye psykiatriske hospital i Slagelse og de sansestimulerende fødestuer i Herning.

 

Med andre ord vil du i udstillingen blive sat godt ind i den næste generation af supersygehuse, der ikke kun drejer sig om effektivisering og optimering, men i høj grad også om den helende arkitektur.

 

Udstillingen præsenteres af Danske Regioner og er produceret af Dansk Arkitektur Center. Udstillingen vises på Utzon Center fra 2. februar til 15. marts 2018. Derefter vil udstillingen rejse rundt i Danmark.

 

Rendering: 3XN