Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Presse

SUPER DANSK: Ny udstilling på Utzon Center

23. jan 2023, 09:24

Få inspiration til en fremtid med bæredygtighed, skønhed og ny æstetik. Og spørg dig selv - kunne du bo i et hus af ler? Utzon Center åbner udstillingen SUPER DANSK 2. februar.

I SUPER DANSK møder du 14 danske arkitekter og tegnestuer. De vil skabe en fremtid, hvor kunsthåndværket blomstrer og bliver afsæt for ny dansk arkitektur og møbelkunst. 

 

  • Udstillingen SUPER DANSK er åben fra 2. februar - 5. november

 
I udstillingen møder du arkitekter, som er med hele vejen. De er i tæt dialog med de mennesker, steder og omgivelser, hvor de bygger. De er med i alle dele af det værk, som de skaber. 
 
Arkitekterne står for en bevægelse i ny dansk arkitektur, der er karakteriseret ved en håndværksmæssig opblomstring. 
 
- Det er er tydeligt, at vi kan se nogle nye og ofte unge tegnestuer, der er er sultne på forandring. Til sammen fremstår de som et modspil til en overfladisk og abstrakt formgivning. For dem er håndværket et grundvilkår for en æstetisk og etisk arkitektur, siger Line Nørskov Davenport, der er udstillingsdirektør på Utzon Center.
 

Mursten og søgræs

I udstillingen inviteres du ind i de 14 tegnestuers sanselige og taktile verden af lerjord, mursten, glasurer, træ, søgræs, urban mining, håndlavede møbler, aluminium, stål og meget andet.  I spændingsfeltet mellem nye og gammelt håndværk, etik og æstetik og drøm og virkelighed, skaber de værker præget af en stærk materialesans, bæredygtighed, smukke samlinger, høj færdiggørelsesgrad og håndens kommunikation gennem materialet. 

 

- Det er en form for ny håndværkskultur. Arkitekterne har øjnene rettet mod fremtiden, og udstillingen viser et opgør med den generelle praksis, der hverken er stiv, naiv eller konservativ. Jeg oplever tegnestuerne som højaktuelle, eksperimenterende, undersøgende og legende. Og så er der noget sympatisk samler-manisk over deres forhold til materialer, hvilket er et voldsomt godt udgangspunkt for en sanselig og taktil udstilling, siger Line Nørskov Davenport.

 

- SUPER DANSK kan være med til at øge interessen for håndværk og gode, holdbare materialer - ikke mindst hos unge. Samtidig får vi alle sammen kendskab til tegnestuer i Danmark, som sjældent har lejlighed til at udstille deres arbejde. Jeg glæder mig til at opleve nye bud på en mere bæredygtig arkitektur, siger filantropidirektør Nina Kovsted Helk.

 

Udstillingen er støttet af Dreyers Fond, den filantropiske forening Realdania, Beckett Fonden og  i samarbejde med Akademisk Arkitektforening.


Læs mere på utzoncenter.dk/SUPERDANSK
Pressefotos opdateres her mandag d. 6. februar
Pressefotos af Utzon Center 

 

Kontaktinfo

Line Nørskov Davenport

Udstillingsdirektør

+45 2520 0388

lne@utzoncenter.dk
 
Kim Rathcke Jensen

Kommunikationschef

+45 2069 2320 

kim@utzoncenter.dk
 

Om Utzon Center

Jørn Utzon er berømt for Operahuset i Sydney. Han var en de største og mest indflydelsesrige arkitekter i det 21. århundrede.
 
Det var Jørn, der byggede Utzon Center i Aalborg i 2008. Det blev hans sidste værk, før han døde samme år.
 
Utzon Center er et udstillingssted for arkitektur og design. Vi har skiftende udstillinger, hvor du møder nogle af verdens bedste arkitekter og de nyeste strømninger.
 
Utzon Center er for hele familien. Det perfekte sted at besøge for bedsteforældre og børnebørn.
 
Hos os kan både børn og voksne føle, sanse og røre arkitektur. Vi hjælper dig til at forstå en verden af arkitektur, og gør arkitekturen håndgribelig og forståelig.