Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Presse

Sou Fujimoto på Utzon Center: Internationalt anerkendt japansk arkitekt med første soloudstilling i Danmark

16. maj 2024, 09:46

Oplev en både sanselig og minimalistisk installation af den internationalt anerkendte japanske arkitekt Sou Fujimoto, der for første gang udstiller solo i Danmark. Med 500 meter stålwire i én stor 3D-skitse præsenteres besøgende for 12 forskellige arkitekturprojekter. De søger alle at skabe sammenhæng mellem natur og arkitektur; med udgangspunkt i Fujimotos designfilosofi.

Den 6. juni slår Utzon Center i Aalborg dørene op til særudstillingen PRIMITIVE FUTURE: EVERYTHING IS CIRCULATING med den internationalt anerkendte japanske arkitekt Sou Fujimoto, der står bag toneangivende bygninger over hele verden.

 

 – Fujimotos design er på én gang minimalistiske og sanselige, og han arbejder meget med at skabe både rumlige og kropslige oplevelser, der forener natur og arkitektur.”Everything is circulating” er både hans designfilosofi og tematikken for udstillingen, hvor han har skabt en rigtig stærk oplevelse med meget enkle greb, fortæller Line Nørskov Davenport, kurator og udstillingsdirektør på Utzon Center.

 

Tredimensionel drømmetegning
Det centrale element i udstillingen er en 500 meter lang, ubrudt stålwire, der snor sig gennem udstillingsrummene – næsten som en minimalistisk og tredimensionel blyantstegning.

 

Den legende, fritsvævende streg viser motiver af mennesker, bygninger, træer, møbler, infrastruktur og landskaber – og sammenfletter tolv af tegnestuens bygningsværker fra hele verden. Samtidigt danner den tilsammen en form for drømmetegning, der visualiserer Fujimotos håb for en ”primitive future”. Her er forholdet mellem naturens urkraft og fremtidens potentialer visualiseret side om side, forklarer Line Nørskov Davenport.

 

I udstillingen kan man desuden lære mere om flere af Sou Fujimotos markante og realiserede bygningsværker i film skabt af den franske filmfotograf Vincent Hecht, der kaster et kærligt og kritisk blik på livet i og omkring tegnestuens værker. Der er også kreative aktiviteter og workshops for børn og barnlige sjæle.

 

Inspirerer os til at passe på verden
Sou Fujimoto blev født og voksede op på Japans nordligste ø, Hokkaido, med skoven og naturen omkring sig. Siden flyttede han til metropolen Tokyo, der i dag er verdens største by, for at studere arkitektur.

 

Den i dag prisbelønnede arkitekt inspirerer med sine revolutionerende bygningsværker os alle til at huske, vi skal passe på naturen og omverden, vurderer Line Nørskov Davenport:

 

Det er oplagt, at vi i dag skal bygge mindre, renovere mere og bruge alternative materialer. Men samtidig skal vi måske love hinanden, at vi også bygger og bor på en måde, der viser, hvor god vores verden faktisk kan være? Måske vi faktisk skal forpligtige os til at lave et lille fodaftryk, der er så inspirerende, håbefuldt, sanseligt og vidunderligt, at vi får lyst til at passe på den? spørger hun.

 

Om Sou Fujimoto
Sou Fujimoto (født 1971) er en anerkendt japansk arkitekt. Han er født i Hokkaido, Japan, og uddannet arkitekt ved Tokyo University. I 2000 etablerede han sin tegnestue i Tokyo, og i 2016 åbnede tegnestuen i Paris.

 

Fujimotos arbejde kendetegnes ofte af lette, skulpturelle strukturer, der åbner en dialog mellem indendørs og udendørs rum. Hans værker spænder fra private boliger til offentlige institutioner samt udstillingspavilloner over hele verden. Tegnestuen skal også stå for masterplan til Verdensudstillingen 2025 i Osaka, Japan.
 
Fujimoto har modtaget adskillige priser og anerkendelser for sit arbejde, herunder en nominering til den prestigefyldte Pritzker-arkitekturpris i 2013. Hans værker udstilles og studeres på internationale platforme, og på den globale scene betragtes han som en af de mest indflydelsesrige arkitekter i sin generation.

 

Praktisk information
Udstillingen ’Primitive Future: Everything is Circulating’ bliver til i samarbejde med Aedes Architecture Forum (Berlin), der udstillede installationen ’Everything is Circulating’ for første gang i sommeren 2023.
 
Udstillingen er støttet af bl.a. den filantropiske forening Realdania, Dreyers Fond, Vola, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Udstillingen kan opleves den 6. juni - 10. november 2024
 
Læs mere på: https://utzoncenter.dk/circulating

 

Download pressemateriale

 

Foto: Erik Jan Ouwerkerk