Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Presse

Ny udstilling: With Love From Spain

23. mar 2021, 08:00

Det er en historie om kærlighed. Mellem nord og syd. Det er fortællingen om en overraskende passion, hvor spanske arkitekter i årtier har kigget mod nord efter inspiration.

Du savner sikkert at rejse. At komme ud og få nye indtryk. Og du trænger til at se noget andet end hjemmekontor og sofa. 

 

Tag med os til Spanien. Du kommer på en rundrejse, hvor du møder sydens skarpe sol, den røde jord - og ikke mindst masser af fantastisk arkitektur.  

- Utzon Center er klar til at genåbne. Og vi glæder os til at åbne med en helt ny udstilling den 21. april, siger Malene Abildgaard.

- Vi står midt i en sundhedskatastrofe. Det skal vi huske. Så der er alle mulige grunde til, at vi er utroligt glade for, at myndighederne mener, at vi kan begynde en genåbning af samfundet, siger Malene Abildgaard.

- Vi har så meget brug for kulturen lige nu. Den er nødvendig. Vi har alle sammen brug for at komme ud og få nye indtryk og oplevelser, siger Malene Abildgaard. 

 

 

Spansk kærlighed til Norden

På udstillingen With Love From Spain møder du 11 spanske arkitekter og tegnestuer, som viser deres kærlighed til nogle af vores helt store skandinaviske arkitekter og designere. Det er navne, som for eksempel Arne Jacobsen og Jørn Utzon. 

 

Du møder en hytte med brændte træ-facader. En skov af søjler, der står med en rå overflade af mursten og kalkmørtel. Og et lille gårdrum, der afskærmer dig fra omverdenen.  
 

En ukendt historie

De spanske arkitekter fortæller en historie, som de færreste af os kender. Den handler om deres årtier lange fascination af nordisk arkitektur, og hvordan de har taget den til sig og gjort den til deres egen.  

 

Gennem de spanske tegnestuer får du også et indblik i noget af det mest forrygende, spanske arkitektur, som du kan opleve i dag.  

 

Og det er en fortælling, der gør os klogere på os selv. Om nordisk modernisme og arkitektur set gennem spanske øjne.  
 

Arkitektur for børn

Børnene skal selvfølgelig også med ud at rejse. Der er masser af aktiviteter i turen gennem det spanske landskab, hvor de kan dufte, røre og føle arkitekturen.  

 

Kontaktinfo

Malene Abildgaard

Formidlings- og udviklingsdirektør
Telefon: +45 3197 1610
Mail: maab@utzoncenter.dk

 

Line Nørskov Eriksen (barsel)

Udstillingsdirektør
Telefon: +45 2520 0388
Mail: lne@utzoncenter.dk

 
Kim Rathcke Jensen

Kommunikationschef
Telefon: +45 2069 2320 
Mail: kim@utzoncenter.dk

 

Download pressefotos