Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Presse

Ny udstilling: SOMMERHUS

27. jan 2022, 11:46

Ny udstilling viser sommerhusets historie og arkitektur.

Fra hyggeligt træhus til feriepalads. Kom med på en rejse gennem sommerhusets arkitektur og historie.

Den 18. marts åbner udstillingen SOMMERHUS på Utzon Center.

I mere end 100 år har sommerhuse været en legeplads for arkitekter. Her kunne de drømme, eksperimentere og slippe fantasien løs. For her var livsformen mere fri, så de havde langt mere frihed til at eksperimentere end i det almindelige byggeri.
 
Men mange af de moderne feriepaladser har mistet fornemmelsen for landskabet og den røde tråd til de historiske sommerhuse, som vi har bygget siden begyndelsen af det 20. århundrede.
 
Sommerhusområderne ændrer også karakter. I dag ligner mange af dem parcelhuskvarterer. Og den stille morgenstund forsvinder i lyden af plæneklippere.
 
Så hvor er natur, nærvær og intimitet blevet af? Hvordan står det til med landskabet, når alle søger mod vandkanten? Hvordan går helheder, natursyn og bosætning op i en højere enhed?

- Hvis nogen påstår, at de ved, hvad et rigtigt sommerhus er, så skal alarmklokkerne ringe. For det er blandt andet den iøjnefaldende forskellighed og den dybt personlig arkitektur, der tegner nogle af de fineste facetter ved sommerhusets historie. Når det er sagt, så tør jeg godt love, at udstillingen rummer en række enestående og rigtige sommerhuse, der vækker minder, kilder fantasien og viser nye veje for en bæredygtig sommerhusarkitektur, siger Line Nørskov Eriksen, der er udstillingsdirektør på Utzon Center.


Det kan du møde på udstillingen

På udstilingen kan du sanse, røre og føle sommerhusets arkitektur. Du får inspiration til dit eget sommerhus.

Dyk ned i nye og gamle klassikere af blandt andre Arne Jacobsen, Anton Rosen, Vilhelm Wolert, Friis og Moltke, Erik Korshagen, Mette Lange, Praksis Arkitekter, Karen Kjærgaard, Kim Lenschow, Søren Pihlmann, OS Arkitekter, Lendager Group og Claus Bonderup.

Du får også et helt sommerhus i 1:1. Vi bygger et bud på fremtidens sommerhus, som er designet af BIG for LiveKlein.

Læs mere på: utzoncenter.dk/SOMMERHUS
Pressefotos: SOMMERHUS (opdateres med fotos af opbygget udstilling 19. marts)

Fotos: Utzon Center og Restaurant JØRN

 

Kontaktinfo


Line Nørskov Eriksen

Udstillingsdirektør
+45 2520 0388
lne@utzoncenter.dk

Kim Rathcke Jensen
Kommunikationschef
+45 2069 2320 
kim@utzoncenter.dk

 

Om Utzon Center

Vi hjælper dig til at forstå en verden af arkitektur. Utzon Center er et oplevelseshus for arkitektur og design, hvor vi leger arkitekturen ind i alle aldre – fra børn til voksne. Vi viser, hvordan arkitektur hænger sammen med vores hverdag og måden, vi lever på. Vi formidler arkitektur i form af udstillinger, events, foredrag, konferencer og workshops for hele familien.

Utzon Center ligger i Aalborg, der er Jørn Utzons hjemby. Det ligger på havnen, hvor Jørn gik ture som barn, og fik inspiration, som han senere brugte i byggeriet af Operahuset i Sydney, der er et af det 21. århundredes største bygningsværker. Utzon Center er den sidste bygning, som Jørn Utzon skabte før sin død i 2008. 


Foto: Jacob Lerche

Støttet af

Støttet af