Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Presse

Lasse Andersson ny leder for Kunsten og Utzon Center

7. jan 2020, 11:08

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg har fået ny direktør. Og det bliver Lasse Andersson, der indtil i dag har været kreativ direktør for Utzon Center, som har fået posten. 

- Med Lasse Andersson som leder har Utzon Center haft en imponerende succes. Kvalitetsniveauet i udstillingerne er konstant hævet. Han er passioneret og god til at skabe begejstring omkring Utzon Center, og han er eminent til at skabe partnerskaber med fonde og erhvervslivet, siger Christen Obel, der er bestyrelsesformand for Kunsten.

 

Lasse Andersson afløser Gitte Ørskou, der sidste år takkede ja til stillingens som direktør for Moderna Museet, der er Sveriges største museum for moderne kunst.

 

Fem år med heftig udvikling

Lasse Andersson kom til Utzon Center i 2015. Siden da er det gået stærkt, og 2019 slog alle rekorder. Der var mere end 70.000 gæster på Utzon Center og billetindtægterne blev fordoblet fra 2018-2019. 

 

Det skyldes blandt andet roste udstillinger som Reiulf Ramstad: I Arkitektens Verden og Rumtosset. Og en lang række af populære og udsolgte Utzon Talks.

 

Lasse Andersson har også haft øje for at udvikle Utzon Centers internationale samarbejde. Blandt andet med museet MAXXI i Rom, hvor Utzon Center har udviklet en serie foredrag om arkitektur.

 

De internationale medier har også fået øjnene op for Utzon Center. New York Times og Monocle anbefalede deres læsere at besøge byen og vores hus på havnen. Og Wallpaper tildelte Utzon Center en Wallpaper Design Award i starten af året.

 

- Det hele har betydet mange nye samarbejder med både udstillingssteder og andre faglige partnere, hvilket har medført en kraftig stigning i aktivitetsniveauet og besøgstallet, og har gjort Utzon Center langt mere kendt i udlandet. Det er evnen til at tænke nyt på en meningsfuld måde og samtidig kunne eksekvere og fastholde kvalitet og relevans, der gør, at vi har valgt Lasse som ny direktør for Kunsten, siger bestyrelsesformand Christen Obel.

 

Lasse Andersson har været en del af det nordjyske kulturliv i de seneste 15 år og har derfor stor erfaring med at skabe projekter, der appellerer til både internationale turister og det nordjyske publikum.

 

Ydmyg og stolt

- Det er en drømmeopgave at træde ind i et af Danmarks fineste museer. Jeg mærker i dag lige dele ydmyghed, stolthed og glæde over at tiltræde som direktør på Kunsten. Jeg har i fem år dyrket opbygningen af Utzon Center ved at søge nye veje i formidlingen og det føles naturligt, at Alvar Aaltos fine museum bliver en del af mit arbejdsliv og den tænkning, siger Lasse Andersson om sin nye opgave.

 

Utzon Center har siden 2014 haft en administrativ samarbejdsaftale med Kunsten. Så Lasse Andersson bliver museumsdirektør men fortsætter også med at lede og udvikle Utzon Center. Men det bliver i en ny position med et mere overordnet blik på udviklingen.

 

Frem til 30. juni vil Lasse være suppleret af Malene Abildgaard, der er udpeget som konstitueret udviklingschef og med ansvar for daglig ledelse. I løbet af de næste måneder vil der blive slået en stilling op som daglig leder af Utzon Center, og denne vil referere til Lasse Andersson.

 

Fakta: Lasse Andersson

  • Lasse Andersson er 46 år og har siden 2015 været leder af Utzon Center 
  • Indtil 2014 var han lektor og afdelingsleder ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet. Han har samtidig været kulturel entreprenør og iværksætter i mange sammenhænge bl.a. med LasseVegas Kontoret.
  • Lasse Andersson modtog i 2018, som den første arkitekturens Dristighedsprisen fra Statens Kunstfond for sit engagement og ekstraordinære arbejde med at formidle dansk arkitektur. Året inden fik han Packness Fondens Arkitekturpris for sit arbejde med Utzon Center.
  • Lasse har sine rødder på Sydfyn ved Svendborg. Han er gift med arkitekt Stine Trudslev Andersson, med hvem han har børnene Sigurd på 19 år og Vigga på 14 år.

 

Se og download pressefotos af Lasse Andersson.

 

Foto © Søren Solkær