Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Presse

Lasse Andersson fra Utzon Center er Danmarks mest dristige

25. sep 2018, 10:38

Dristighedsprisen er en stor, nystiftet pris fra Statens Kunstfond, og den går til Utzon Centers kreative direktør Lasse Andersson.

Mod og engagement samt en enestående indsats for at markere Utzon Center som ét af Danmarks nye, centrale udstillingssteder for arkitektur.
 
Det er en del af motivationen for, at den nye, prestigefulde pris mandag overrækkes til Lasse Andersson.
 
Dristighedsprisen er en nyindstiftet pris, der tildeles for et værk eller et virke, som demonstrerer et stort fagligt mod og engagement. Prisen skal anerkende arkitekter, som med deres faglige engagement skubber til fagets grænser og går forrest i udviklingen af arkitekturscenen i Danmark.

 
Arkitektur for alle

Statens Kunstfond begrunder valget af Lasse Andersson som modtager af Dristighedsprisen med hans store indsats for at bringe arkitekturen på dagsordenen uden for de vante cirkler:
 
”Utzon Center i Aalborg har under Lasse Anderssons ledelse markeret sig som ét af landets nye, centrale udstillingssteder for arkitektur – herunder særlig formidling af fagets kunstneriske dimensioner til børn og unge. Lasse Andersson og hans dedikerede team har gjort en forskel for kulturmiljøet i Aalborg og er nået ud over rampen med budskabet om den betydning, arkitekturen har for os alle”. 
 
Jeg er så stolt af og glad for den her pris! Jeg plejer at sige til min hustru, at når man er over fyrre, så er det slut med ros til arkitekter, men jeg tager det hele tilbage! Det er en god følelse, når nogle af de arkitekter, jeg respekterer allermest, sætter pris på, at jeg er dristig og har skabt et team, der tager arkitektoniske bungy-jumps med mig på ugentlig basis. Vi sætter en ære i at gøre tingene på vores facon og bygge partnerskaber med nogle af de bedste i verden med det eneste formål at give alle, der træder ind ad døren her i Aalborg, en ”arkitektonisk krammer” og en arkitektonisk oplevelse, der viser, at god arkitektur gør verden til et bedre sted, siger Lasse Andersson, kreativ direktør i Utzon Center.

 

Prisen er indstiftet af Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur og uddeles for første gang på Arkitekturens Dag den 1. oktober 2018. Prisen er på 50.000 kr.

Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur har en årlig bevilling på finansloven på 12 mio. kr. Udover igangsættelsen af initiativer, uddeler udvalget også to gange årligt midler til bl.a. projektstøtte, rejse- og arbejdslegater.
 
Prisen overrækkes af arkitekt og medlem af Statens Kunstfond, Boris Brorman Jensen, ved Utzon Centers fejring af Arkitekturens Dag 1. oktober. Arrangementet finder sted fra 16.30-19.00, hvor også Aalborg Kommunes årlige bygningspræmiering finder sted med tilhørende arkitektur-talk, debatarrangement og efterfølgende reception.

Download billeder af Lasse Andersson her: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1-_5s6_zIr4EjN0GlpK_34e3z5npUnUBM
  
Om Lasse Andersson
Lasse Andersson er arkitekt m.a.a., Ph.d. og kreativ direktør på Utzon Center, hvor han i 2015 startede i stillingen som udstillingschef. Lasse er opvokset i en æbleplantage på Sydfyn uden for Svendborg, blev arkitekt i Aarhus i 2003 og er i dag bosiddende med sin familie i Aalborg. I 2017 modtog han Packness Prisen for sit arbejde med formidling af arkitekturen i Nordjylland.
Inden jobbet på Utzon Center skrev han en Ph.d. på Aalborg Universitet, hvor han frem til 2015 fungerede som leder, lektor og forsker på Institut for Arkitektur og Medieteknologi. Her er han blevet kåret som årets underviser både i 2008 og 2012 og var i 2010 blandt de mest citerede AAU-forskere i danske medier. Igennem hele sin karriere har Lasse dyrket et stærkt iværksætter-gen med bl.a. det lille firma Nulkommafem ApS, der specialiserede sig i interaktive redskaber rettet mod byudvikling og arkitektur. Herudover var han chef for firmaet LasseVegas, der bidrog med forslag til arkitektkonkurrencer, foredrag og udstillingsprojekter med udgangspunkt i arkitektur og byudvikling. I 2008 var Lasse én af stifterne bag Platform4, der var epicenter for en lang række kreative aktiviteter og møder mellem ny teknologi og kunst. Da han i 2012 trådte ud af Platform4, var det for at påbegynde projektet ”Utzon(x)”, der fokuserer på Jørn Utzons arkitektur med et internationalt udsyn.