Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Presse

Jaguar og Utzon Center i nyt samarbejde: Med Jørn på bagsædet

21. nov 2019, 06:00

Jaguar og Utzon Center indgår nyt samarbejde og tager på rundtur i Danmark for at finde svaret på et af de spørgsmål, som Jørn Utzon dedikerede sit liv til – hvad er god arkitektur?

I december 1962 købte Jørn Utzon en ny bil. Det var en Jaguar.

 

Den danske Jaguarforhandler havde styr på sine kunder, så Jørn Utzons handel blev skrevet ind i forretningens vognbog med en blå kuglepen.

 

Men i marginen er der tilføjet et lille notat: ”Rejst med vognen”.

 

Jørn Utzons spørgsmål

Utzon var på vej til Australien for at bygge det, som senere blev til en af de mest ikoniske og genkendelige bygninger på kloden. Operahuset i Sydney blev en milepæl for arkitekturen i det 21. århundrede.

 

På samme måde har Jaguar skabt nogle af bilhistoriens største klassikere i bilhistorien.

 

I flere årtier har Jaguar stået bag en lang række af modeller, hvor design og formgivning har gjort dem til klassikere og kulturelle ikoner.

 

Og selvfølgelig havde Jørn Utzon øje for Jaguars værdier, da han den dag i begyndelsen af 1960erne besluttede sig for at køre Jag.

 

Derfor er det også kun passende, at Jaguar og Utzon Center i de næste seks måneder går sammen for at finde svaret på et spørgsmål, som Jørn Utzon dedikerede sit liv til:

 

Hvad er god arkitektur?

 

For hvorfor er der noget design og nogle bygninger, der som Operahuset i Sydney bliver tidløse og brænder sig fast i vores hukommelser.

 

Events og kortfilm

Jørn Utzons arkitektur handler først og fremmest om mennesker. Han skabte til og for mennesker. Ikke for at imponere med arkitektoniske monumenter.

 

- Og det er dén gode arkitektur, som Jaguar og Utzon Center i det næste halve år vil køre rundt i Danmark for at finde. Med Jørns tankegang og tilgang til arkitektur på bagsædet, siger Lasse Andersson, der er kreativ direktør på Utzon Center. 

 

Du kan allerede nu følge turen på Instagram og Facebook. Der er events i 2020, og til januar kommer den første af to kortfilm, der også er lavet i samarbejde med Invest in Aalborg.

 

-Jørn Utzon er en af de helt store danskere. Han har nogle værdier og et udsyn mod omverdenen, som er mere relevant end nogensinde. Og som netop er indbegrebet af hans hjemby Aalborg, siger Catharina Vinther Engqvist, der er direktør for Invest in Aalborg.

 

 

Kontaktinfo

Jaguar Land Rover Scandinavia:

Søren Hyltoft

Press & PR manager

Telefon +45 7634 2143 / +45 4214 2226

soehyl@jaguarlandrover.dk

 

Utzon Center:

Lasse Andersson

Kreativ Direktør

Telefon: +45 3199 1600

laa@utzoncenter.dk

 

Kim Rathcke Jensen

Kommunikationschef

Telefon +45 2069 2320 

kim@utzoncenter.dk

 

 

Foto 1: Den karakteristiske tagkonstruktion på Jørn Utzons tankstation i Herning fra 1986. 
Foto 2: Bagsværd Kirke, der er opført i 1976, og er en af Jørn Utzons mest markante bygningsværker.