Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Presse

Dynamisk Duo i Spidsen For Utzon Center

29. okt 2020, 09:03

Utzon Center har udnævnt to direktører, der afløser den tidligere leder, Lasse Andersson.

Utzon Center får to nye direktører, der i fællesskab skal stå i spidsen for huset.

- For mig er Utzon Center en talentfabrik, der har udviklet sig med stor hast de seneste år. Det er virkelig en glæde at udnævne en direktørduo, som er vokset ud af vores egne række. De kommer til at styrke og udvikle den nytænkning, skabertrang og solide faglighed, der er blevet vores DNA, siger Lasse Andersson.

De to direktører er Malene Abildgaard, der er udnævnt som Formidlings- og udviklingsdirektør, og Line Nørskov Eriksen, der bliver Udstillingsdirektør. De tiltræder 1. november. 

De afløser Lasse Andersson, der selv kommer fra Utzon Center, men som tidligere i år blev direktør for Kunsten Museum of Modern Art og Utzon Center, der har et partnerskab med fælles ledelse og administration.


En verden af arkitektur

Malene Abildgaard er arkitekt MAA, forfatter og har tidligere været indstillet til designpriser i Danmark og udlandet samt samarbejdet med for eksempelvis Operahuset i Sydney, der er en af verdens største kulturinstitutioner.

- Jeg har en stor kærlighed til arkitektur. Det er en kunstart, som omgiver og påvirker os alle, og som vi derfor bliver nødt til at forholde os til. Den former vores liv og hverdag. Så det er bydende nødvendigt, at vi giver omverdenen en forståelse for det. Og at det både for børn og voksne sker gennem en legende og kreativ tilgang. Her kan jeg ærligt sige, at Utzon Center lige nu uden sidestykke er en af de bedste i Europa til formidling af arkitektur. Og dét vil jeg være med til at fastholde og udvikle. Vi plejer at sige, at 'vi hjælper dig til at forstå en verden af arkitektur', og det mener vi alvorligt, siger Malene Abildgaard.
 

Ryk grænsen for det mulige

Line Nørskov Eriksen er arkitekt MAA og ph.d fra University of Portsmouth, hvor hun har forsket i Jørn Utzons arkitektur. Hun er anerkendt som en af verdens førende eksperter på Jørn Utzons virke.

- Der kan være noget snævert og nørdet over udstillinger om arkitektur. Men som al anden kunst skal arkitektur opleves, og derfor er det blevet et princip for os, at vi skaber sanselige, umiddelbare og rumlige oplevelser, der ikke er drevet af lange tekster, tegninger og billeder, men af bevægelse i rummet. Man kan kalde det åndelig forførelse, den mission vi er på, og når nysgerrigheden for arkitektens verden så er vakt, kan man skabe rum for undren, forståelse og kritik. Det er udfordringen, at vække en større begejstring for arkitektur og design i både store og små. Og så skal den næste udstilling i øvrigt altid være bedre end den sidste, siger Line Nørskov Eriksen. 

- Det er vigtigt, at vi hele tiden rykker grænsen for det mulige, som Utzon har udtrykt det. Sådan skal det også være i fremtiden, siger Line Nørskov Eriksen. 
 

Fællesskab med Kunsten og Louisiana

De to direktører kommer også til at spille helt centrale roller i udviklingen af Utzon Center og Kunsten Museum of Modern Art de næste år. Her er det et meget tættere fællesskab, der skal dyrkes mellem de to institutioner. Og med den nye partner, Louisiana.

- Det er naturligt, at Utzon Center og Kunsten udvikler sig og kommer meget tættere på hinanden i fremtiden. Det vil sikre den stærke og naturlige kobling, der er mellem kunst og arkitektur. Det kan vi også bruge i partnerskabet med Louisiana, som vi kommer til at udvikle og gå endnu stærkere ind i de kommende år, hvor du ser den samme kobling, siger Lasse Andersson.

 

Blå bog

Malene Abildgaard

 • Malene er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus i 2008.
 • Hun har været selvstændig arkitekturfomidler i My Little Architect, hvor hun har lavet projekter for blandt andet Operahuset i Sydney. 
 • Malene er forfatter til Byg, tegn og lær med alverdens arkitekter (2014) og Utzons Univers (2017).
 • Fra 2008-2012 var hun projektleder på Utzon Center. Og fra 2012-2017 projektleder på Dansk Arkitektur Center (DAC).
 • Malene kom tilbage til Utzon Center i 2018 som senior udviklings- og formidlingskonsulet
 • Hun har været konstitueret daglig leder af Utzon Center siden januar 2020. 
 • Malene er født i 1979 i Toftlund, der ligger i Sønderjylland. Hun er gift med Rasmus og parret har en datter. 

 

Line Nørskov Eriksen

 • Line er uddannet i 2012 fra Aalborg Universitet som civilingeniør med speciale i arkitektur.
 • I 2017 blev hun tildelt ph.d. fra Portsmouth School of Architecture i England. Hun forskede i Jørn Utzons private arkivsamling. 
 • I 2015 blev hun tilknyttet Utzon Center og har blandt andet kurateret den store udstilling Utzon100 i 2018, hvor Jørn Utzon ville have fyldt 100 år.  
 • I 2017 blev hun kurator på Utzon Center. Og siden 2018 har Line været udstillingschef.
 • Line er født i 1988 i Svendborg. Hun bor i Aalborg med sin kæreste.