Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Additiv arkitektur

Additiv arkitektur er en designmetode, hvor man bygger en struktur ved at tilføje dele, der kombineres for at skabe et helhedsbillede.

 

Additiv arkitektur er en måde at designe og bygge ting på. Det handler om at tilføje små dele til en grundform eller struktur, indtil det endelige produkt er færdigt. Det er som at samle en legokasse, hvor du tilføjer flere og flere dele, indtil du har skabt noget større og mere komplekst.

 

I arkitektur handler det især om systematisk at kunne udvide grundplanen på en bygning. Det er et byggesystem, der fra starten er planlagt, så man altid kan bygge ekstra moduler på.

 

En af fordelene ved additiv arkitektur er, at det giver arkitekter og designere meget frihed og muligheder for at eksperimentere med forskellige designs og materialer. Det betyder også, at man kan tilpasse designet til forskellige formål og funktioner.

 

Moderne teknologi som 3D-printning og computerprogrammer gør det også lettere at skabe komplekse og detaljerede strukturer og objekter med stor præcision og nøjagtighed.

 

Så alt i alt handler additiv arkitektur om at tilføje små dele for at skabe noget større og mere komplekst, og det er en meget kreativ og alsidig måde at designe ting på.

 

Blandt andre Jørn Utzon har arbejdet med det i et system, som han kaldte Espensiva. For eksempel i sit forslag til til Farmum Bycenter fra 1966 og et stadion i Jeddah fra 1970 samt i designet af møbler.