Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Forside

Pihla Meskanen: Arkitektur på skoleskemaet

Pihla Meskanen er medstifter og CEO for Arkki School of Architecture Finland. Hun fortæller, hvorfor arkitektur skal være et skolefag.

Arkitektur skal på skoleskemaet. Og det er det faktisk allerede i Finland.

 

Pihla Meskanen er én af de store stemmer, der i årtier har presset på for at sætte arkitekturuddannelse på dagsordenen. Hun er medstifter af Arkki School of Architecture Finland, der udvikler programmer og læseplaner og underviser børn og unge i arkitektur. 

 

Og gennembruddet kom i 2008, da Arkki-læseplanen blev godkendt af det finske Ministerie for Uddannelse og Kultur og blev en del af landets nationale læseplan under titlen "National Core Curriculum for the Advanced Syllabus for Basic Education in Architecture".

 

Ved konferencen på Arkitektskolen Aarhus den 15. maj delte Meskanen erfaringer fra Finland og fortalte, hvorfor det er afgørende, at børn og unge lærer om arkitektur – og med arkitekturens metoder.

 

Vil du dykke ned i oplægget, kan du se det i fuld længde her.

 

Jeg mener, at arkitekturuddannelse for børn og unge er virkelig vigtigt. Særligt fordi arkitektur danner grundlaget for hverdagslivet. Og det mest logiske sted at have det [arkitekturuddannelse] ville være i skolerne, fordi de fleste skoler allerede underviser i musik og kunst – og arkitektur bør være et af fagene.

Pihla Meskanen.

 

Pihla Meskanen konference