Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Forside

Miniudstilling med leg og arkitektur

Arkitektur er ikke kun for voksne. Oplev hvad der sker, når børn leger arkitektur. Lukker 11. august.

Arkitektur er ikke kun for voksne. Det er også for børn.

 

I miniudstillingen skal du opleve, hvad der sker, når 160 børnehavebørn får øjnene op for arkitektur. Se deres leg med farver, former, størrelser, rum og materialer.

 

Det er en udstilling, hvor selv helt små børn kan føle, røre og mærke arkitektur. Kig igennem farvecirklerne, hvad sker der med rummet? Og byg dit eget mesterværk i kapla-klodser på byg-selv-bordet.

 

Udstillingen er en del af projektet ArkitekTUR i børnehaven. Her er Utzon Center rundt i Nordjylland og undervise børnehavebørn i arkitektur. Og med al deres nye viden, har børnene været ude at se på bygninger og bymiljø med nye arkitektoniske briller på. 

 

Derefter har børnene tegnet, malet, formet og leget med arkitektur. Og nu kan du se deres fine projekter og de redskaber, de har arbejdet med. Børnene, der kommer fra Aalborg, Hjørring, Jammerbugt og Rebild kommuner, er virkeligt gået til den:

 

- Det er simpelthen super flotte ting, de har lavet, og de har virkelig fået en forståelse for arkitektur, som kan inspirere os andre. Børnene har lært om materialer, former, lys, rum og så meget andet af det, der kan give dem et sprog for arkitektur. Så det er en kæmpe fornøjelse at få lov til at udstille deres ting, siger Matilde Marling Kiib, der er Leg & Læringschef på Utzon Center.

 

Miniudstillingen er åben indtil 11. august. 


Om ArkitekTUR i børnehaven

Udstillingen er en del af projektet ArkitekTUR i børnehaven, der er lavet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center og Nordea-fonden. Det er et undervisningsforløb for børnehaver, der skal give børnene et sprog for arkitektur.

 

Undervisere fra Utzon Center besøger børnehaven, der får udleveret arkitektens redskabskasse: En stor kuffert, der blandt andet er fyldt med materialeprøver, opgaver og bogen Arkitekten og den gule kat, der er udviklet til forløbet. Efter besøget kan børn og pædagoger lege videre med de fem temaer, som forløbet er bygget op omkring. Det er materialer, former, farver, størrelser og rum. 

 

 

Støttet af