Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Forside

Anne Kirketerp: Arkitektur og håndværk skaber mental trivsel

Anne Kirketerp er psykolog og ph.d. med speciale i håndværk og foretagsomhed. Hun fortæller, hvordan arbejde med arkitektur kan skabe bedre mental trivsel.

Håndværk – eller craft – øger trivslen og skaber livsglæde. Og læren om arkitektur giver børn og unge "mulighed for at være i det optimale sted i forhold til flow".

 

Det siger Anne Kirketerp, der udover at være psykolog selv er kunsthåndværker og i årevis har arbejdet og undervist i håndværk og tekstiler. 

 

Til konferencen på Arkitektskolen Aarhus den 15. maj fortalte Kirketerp, at dét at give håndværk og arkitektur i hænderne på børn unge har en hel række sundhedsfremmende effekter.  
 

Vil du dykke ned i oplægget, kan du se det i fuld længde her

 

Børn og unge skal lære arkitektur, fordi det giver dem en enormt vigtig mulighed for at være i det optimale sted i forhold til flow. Oplevelsen af at kunne få alle de her meget grundlæggende, eksistentielle, meningsfulde oplevelser af at frembringe noget, man kan se ”det her, har jeg lavet”. Det er simpelthen en meget stor og vigtig spiller i forhold til at kunne arbejde med mental trivsel. 

Anne Kirketerp.

 

Anne Kirketerp arkitekturkonference