Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

Utzon Talk: Søren fortæller om det smukke i genbrug og bæredygtighed

Genbrug af plastikvinduer og grimme fliser? Ja tak. Hør Søren Pihlmann fortælle om fremtidens arkitektur, æstetik og bæredygtighed.

Køb billet

 

Søren Pihlmann vil ikke gå på kompromis. Vi skal genbruge meget mere, når vi bygger. Faktisk skal vi genbruge alt det, vi overhovedet kan.

 

- Kan det bruges igen, skal det bruges, mener Søren, der er arkitekt og grundlægger af Pihlmann Architects

 

Og det er der god grund til.

 

I dag står byggeriet for omkring 40 procent af Jordens samlede CO2-udledning. Det vil Søren være med til at ændre. Det har han stillet helt skarpt på i al sin arkitektur.

 

Hvordan gør han? Det kan du høre om til aftenens Utzon Talk, hvor Søren vil fortælle dig mere om sin prisbelønnede arkitektur.

 

Grim genbrug er også smukt

Hvis du tænker, at man kun kan genbruge smukke ting, så skal du tro om. 

 

Søren vil inspirere dig og fortælle om de æstetiske potentialer, der er ved at transformere vores eksisterende bygningsmasse. Også de 'grimme' elementer. 

 

Det har han for eksempel været med til i kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen. Her transformerede han i samarbejde med Archival Studies en industribygning til et socialt og kulturelt samlingssted.

 

Her genbrugte de plastikvinduer, radiatorer og gulvfliser. Og de synliggjorde tekniske installationer, som vi normalt ikke vil se på, ved at placere dem i en teknikfacade i glas på bygningens bagside. 


- Når ressourcer ikke forbruges, men genbruges som værdiskabende elementer, er genbrug ikke et nødvendigt onde, men selve katalysatoren for form og intention, siger Søren Pihlmann.

 

Byg simpelt, mindre og mere ærligt

Søren vil også fortælle om, hvordan vi kan bygge meget mere simpelt. Hvordan vi bruger mindre. Og hvordan vi samtidig skaber en arkitektur, der er ærlig og meget rigere.

 

Et eksempel? Se på Længehus på Fanø. Her har Søren lavet et bundsolidt hus, der er tilpasset øens bidende hårde vestenvind, og med en tydelig konstruktion, hvor alle overflødige lag er skrællet væk. 

 

Se også på Sørens sommerhus i Rågeleje, som vi har med i udstillingen SOMMERHUS.

 

Huset er bygget i en tid, hvor træerne forsvinder fra vores sommerhusområder. Hvor der kommer flere græsplæner og betonbelagte indkørsler. I Rågeleje er Søren gået den modsatte vej. Samtlige af grundens træer står uberørte, og bygningerne smyger sig i græsset og mellem beplantningen.

 

- Vi skal komme med bedre bud på, hvordan vores fremtidige arkitektur ser ud, da vi ikke kan fortsætte med at bygge som vi gør i dag, siger Søren Pihlmann.

 

Køb billet

 

Datoer

10. nov 2022, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Billetpris: 80 kr.
  • Billetpris studerende: 40 kr.
  • Billetkøb inkluderer entré til udstillingen og Utzon Center samme dag
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon kommer gratis ind. Husk at booke billet (max. to styk) og medbring klubkort
  • Studerende fra AAU A&D + UCN Byg kommer gratis ind. Husk at booke billet og medbring studiekort

Kategorier