Med den aktuelle udstilling 'I arkitektens verden – Reiulf Ramstad Architects' har Utzon Center inviteret en række kreative kulturprofiler til at træde et skridt tilbage og fortælle om hvor de søger inspiration. Og hvad det nordiske betyder i en global samtid.
Nordisk bagværk er blevet hype i hele verden – og på Instagram. Små gourmetbagerier dukker op i by og på land, flere sætter høje krav til deres daglige brød - og grød. Snart kan vi også tage på familieudflugt til Kornets Hus. Men hvad gemmer sig bag hypen? Og mon den er kommet for at blive?
Mød den nordjyske ildsjæl Jørn Ussing Larsen, der længe har haft en drøm om at dele sit store kendskab til kornets historiske, samfundsmæssige og kulturelle betydning. Jørn fortæller om drømmen, som nu gået i opfyldelse. Om inspiration, tålmodighed, hårdt arbejde og glæden sig til sidst på året at kunne byde publikum velkommen til at gå på opdagelse i Kornets Hus – og dermed i en verden af korn, landbrug og madkultur.
Jørn Ussing Larsen har i mere end 40 år arbejdet med biodynamisk og økologisk landbrug i sin virksomhed Aurion. Og gjort dette til en præmis længe før debatten om klima blev dagsordenssættende. Med kærlighed til de gode råvarer, nytænkning og balance mellem naturen og mennesket har Jørn Ussing Larsen sammen med sin hustru Inger skabt en nordisk historiefortælling og et anerkendt kvalitetsprodukt.
Det er den norske stjernearkitekt Reiulf Ramstad, aktuel i Utzon Centers udstilling, ”I arkitektens verden – Reiulf Ramstad Architects”, der vandt konkurrencen om at tegne Kornets Hus. Line Eriksen, udstillingschef Utzon Center, indleder arrangementet med en præsentation af arkitektens greb og kreative tanker for Vendsyssels nye oplevelses- og videnshus, som lige nu rejser sig på marken ved siden af Aurions mølle og bageri syd for Hjørring.
Restaurant JØRN holder brødsalg ved arrangementet. Køb nybagt brød med hjem, begrænset antal – først til mølle.
Den perfekte start eller afrunding på dit besøg finder du i vores restaurant, JØRN. Her får du brunch, frokost, samt aftensmad om torsdagen – altid med sæsonens bedste råvarer.