Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Det sker

Utzon Talk: Kim fortæller om nøjsom arkitektur, materialer og natur

27. okt 2022, 17:00 til 18:00

Utzon Talk med en af Danmarks mest spændende, unge arkitekter. Kim Lenschow har blandt andet fået pris for at gå imod 'tidens strømninger'.

Køb billet

 

Hvor lidt kan du nøjes med?

 

Det er et spørgsmål, som arkitekt Kim Lenschow har stillet sig selv i projektet 'Between Birch', der er et af de værker, som du kan opleve på  udstillingen SOMMERHUS. Du kan se fotos af det længere nede i teksten. 

 

'Between Birch' er et meget beskedent sommerhus. Her er kun de mest nødvendige rum. Entré, køkken, stue, soverum, bad og gæsteværelse. Kun adskilt af lette skydedøre eller gardiner.  

 

Det er et lille hus, der stiller spørgsmål til, hvor meget vi egentlig har brug for. Og det er et af de projekter, som Kim vil fortælle dig om til aftenens Utzon Talk.

 

- Jeg vil tale om sommerhuse, og hvad de siger om vores plads i naturen. Og hvad de siger om vores relation til naturen, siger Kim Lenschow.

 

- Og så vil jeg tale om vigtigheden af materialer, siger Kim.

 

Går imod 'tidens strømninger'

For netop materialer er noget, som Kim Lenschow går uhyre meget op i. Det var blandt andet derfor, at han sammen med sin daværende partner i Lenschow & Pihlmann fik Dreyers Fonds Hæderspris i 2020. For deres fokus på materialer. Og for at gå imod 'tidens strømninger', som Dreyers Fond skrev i begrundelsen:

 

I moderne byggeri er alt godt pakket ind; beton beklædt med plader, pynte-mursten eller trælameller. I Lenschow & Pihlmanns bygninger er materialer, rørføring, ventilation og ledninger ofte synlige.

 

Det kan du også se i 'Between Birch'. Som vi skriver i udstillingsteksten, arbejder Kim her med "blotlæggelse af pladegulv, mens fibergipsvægge, krydsfinér, karme, lister og paneler skaber små variationer i overflader, niveauer og kontraster på trods af husets beskedne størrelse".

 

Til aftenens Utzon Talk kommer Kim også ind på sit andet projekt, der er med i vores udstilling, og som er skabt sammen med Pihlmann Architects.

 

Det er et sommerhus i Rågeleje, der består af fire længer. De to arkitekter har arbejdet med materialer som for eksempel det massive robinielimtræ og europæisk fyr. Og de lod alle træer på grunden blive stående. Så det er et projekt med træer i fokus. Masser af træ. Det er sommerhuset, som du kan på billedet øverst på siden. 

 

Kom med! Få inspiration. Hør mere om materialer til aftenens Utzon Talk, hvor Kim også vil fortælle dig om nogle af sine forbilleder og sine andre projekter.

 

Køb billet

 

 

Datoer

27. okt 2022, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Billetpris: 80 kr.
  • Billetpris studerende: 40 kr.
  • Billetkøb inkluderer entré til udstillingen og Utzon Center samme dag
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon kommer gratis ind. Husk at booke billet (max. to styk) og medbring klubkort
  • Studerende fra AAU A&D + UCN Byg kommer gratis ind. Husk at booke billet og medbring studiekort

Kategorier