Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Det sker

Utzon Talk: I sommerhuset lever vi et andet liv

Køb billet

 

Vi køber sommerhuse som aldrig før. Og vi er vilde med dem. 

 

Mange af sommerhusejerne har allerede både hus og have. Så hvad er det, der får os til at købe 'hus nummer to'? Hvad er det, vi søger i sommerhuset?

 

- Når man kommer ud i sommerhuset, er det ikke bare et andet hus men et andet liv, man lever. Reglerne er nogle andre. Og den måde, man lever på, er anderledes - det er et meget mere uformelt liv, siger Claus Bech-Danielsen, der forsker i boligudvikling og er professor i arkitektur ved Aalborg Universitet. 

 

Claus har lavet undersøgelser af danskernes sommerhusvaner, og da han så på statistikkerne, var der flere ting, som han bed mærke i.

 

Blandt andet, at hele tre ud af fire sommerhusejere til daglig bor i parcelhus eller rækkehus. Det er altså ikke byboere, der til daglig sidder klemt inde i lejligheder og bymiljø, der køber husene på landet. 

 

En anden ting er, at sommerhusene vokser. Og det samme gør sommerhusområderne, der mere og mere ligner de samme parcelhuskvarterer, som ejerne bor i til daglig. 

 

Kom til Utzon Talk og hør Claus fortælle om de idealer, som sommerhuse bygger på. Og om hele sommerhusets arkitektur og historie.

 

Claus tager dig blandt andet med tilbage til et møde med 1800-tallets sommerhusbeboere - eller landliggerne, som det hed dengang - der ligner nutidens sommerhusgæster i deres måde at bruge ferieboligerne på. 

 

Du kommer til at høre om, hvordan vi faktisk ikke har rykket os ret meget siden 1800-tallet, når det gælder vores romantiske opfattelse af det gode liv i sommerhuset. 

 

Og du får et kig ind i fremtiden, og hvordan sommerhuset og -områderne er ved at udvikle sig.

 

Køb billet

Datoer

28. jun 2022, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Billetpris: 80 kr.
  • Billetpris studerende: 40 kr.
  • Billetkøb inkluderer entré til udstillingen og Utzon Center samme dag
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon kommer gratis ind. Husk at booke billet (max. to styk) og medbring klubkort
  • Studerende fra AAU A&D + UCN Byg kommer gratis ind. Husk at booke billet og medbring studiekort

Kategorier