Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

Utzon Arki-Lab: Lav til-og-fra-kort med blueprint og cyanotypi

Næste gang: 
7. dec 2024, 11:00 til 16:00

Lav årstidens skønneste julekort og til-og-fra-mærker i bedste arkitektstil – nemlig med blueprint og cyanotypi. Og deltag i decembers hyggeligste workshop for børn, unge og børnefamilier.

Deltag i julens hyggeligste arkitekturworkshop. Og lav smukke blåprintede julekort og til- og framærker med cyanotypi. Og årstidens stedsegrønne skønheder.

 

Workshoppen kræver ingen tilmelding og er ganske gratis, når entreen er betalt. Vores fantastiske hold af arkitekter og formidlere står klar til at guide dig igennem de spændende processer.

 

Du vil både få mulighed for at lave en håndfuld til- og framærker, så du kan gøre julegaverne ekstra personlige (og arkitekturnørede) og et par cyanotypi-julekort til en særlig julehilsen.

 

Vi glæder os til at se jer!

 

Psst! Vidste du, at...

Cyanotypi – eller blåprint – er en gammel, fotografisk trykketeknik, der bruger kemikalier og lys til at fremkalde de smukkeste arkitektur-tryk og blå og hvide motiver.

 

Og da cyanotypi først blev populært i 1800-tallet, blev metoden især brugt til at producere tekniske arkitekturtegninger til byggeprojekter. Processen gjorde det nemt at masseproducere tegninger til alle de forskellige fagpersoner, der var involverede i byggeprojekterne.

 

Den kemiske proces fremkaldte hurtigt præcise, blå kopier af de originale tegninger. Det er derfor, at tekniske arkitekturtegninger stadig kaldes for blueprints på engelsk.  

 

Projektet Utzon Arki-Lab er udviklet af Utzon Centers formidlings- og undervisningsteam Leg & Læring i samarbejde med Det Kongelige Akademi – Biohybrid Arkitektur Lab. Projektet er generøst støttet af Villum Fonden.

 

Datoer

7. dec 2024, 11:00 til 16:00
14. dec 2024, 11:00 til 16:00

Praktisk information

  • Juleworkshoppen er drop-in og gratis at deltage i, når entreen er betalt.
  • Gratis entré for dig med årskort til Klub Kunsten + Utzon og Utzon Junior
  • Der er både mulighed for at lave til- og framærker og julekort i workshoppen.