Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

Sen torsdag: Beyond Luxury med Leth & Gori og Adept

Fem torsdage i marts og april stiller Utzon Center, sammen med en række arkitekter og debattører, skarpt på de fem temaer, som indgår i udstillingen Art of Many – the Right to Space.

Denne aften kan du møde Uffe Leth, arkitekt og partner i tegnestuen Leth & Gori, samt Martin Laursen, arkitekt og partner i tegnestuen Adept. Ordstyrer er kreativ direktør på Utzon Center, Lasse Andersson.

 

Danmark er et af verdens rigeste lande. Gang på gang kåres vi som verdens lykkeligste, mindst ulige og mindst korrupte samfund. Det lader til, at ‘vi’ har fundet opskriften på det gode liv, og politiske analytikere taler om begrebet ‘Getting to Denmark’ – som det de andre lande stræber efter for at blive lige så lykkelige, som vi er.

 

Men faktisk ville hele verden kollapse, hvis de andre lande og samfund lykkedes med at udvikle sig i vores retning. Danmark og danskernes levevis påvirker miljøet i så negativ grad, at den danske model ikke kan bruges som et eksempel til efterlevelse.

 

Der er kort sagt to muligheder, hvis verden skal overleve. Enten skal vi håbe på, at de andre aldrig bliver som Danmark eller også skal vi prøve på at genopfinde den generelle opfattelse af luksus og opskriften på ‘det gode liv’, som hersker i verden i dag.

 

Vi er klar over, at vi i Danmark er meget privilegerede. Så meget desto vigtigere er det, at vi, verdens lykkeligste folk, tager initiativ til en diskussion om, hvad lykke og luksus egentlig er. Derfor sætter vi dagsordenen, Beyond Luxury, for at diskutere, hvad forholdet mellem velstand, forbrug og livskvalitet egentlig er.

 

I arkitekturens verden kan et revideret luksus-begreb måske skabe kvalitetsarkitektur og gode basale forhold for alle. En ydmyg, jordnær arkitektur, som tør eksperimentere med gode rum – selv i en krisetid.

 

Se alle 'Sen torsdag'-arrangementer i vores kalender her.

 

Deltagelse er gratis ved betalt entré. Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré.

 

Spis hos JØRN

Kl. 18 er der madklub hos JØRN. Book dit bord her og start 'Sen torsdag' med en velsmagende middag.

 

 

Torsdagsrækken er tilrettelagt så alle fra gymnasieeleven over arkitekten til den kulturinteresserede borger kan deltage og få indsigt i arkitekternes mange overvejelser om det at skabe arkitektur til en velfærdsstat og verden i hastig forandring.

 

Utzon Center vil gerne, med disse åbne diskussioner, skabe et indblik i de spændende udfordringer og potentialer som danske arkitekter arbejder med lige nu. Det handler om hvordan arkitektur og arkitekter bidrager til udviklingen af vores fælles rum – arkitekturen for de mange, af de mange.

 

art of many beyond luxury video

Datoer

16. mar 2017, 20:00 til 21:00

Kategorier