Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

MorgenDAC i Aalborg: Er det slut med parcelhusdrømmen?

Parcelhuset er danskernes absolutte boligfavorit. Men boligformen passer i sin nuværende form ikke ind i den nødvendige bæredygtige omstilling. Langt fra. Så bliver vi nødt til helt at genopfinde vores boligdrømme, og må vi droppe at drømme om parcelhuset?

Tilmeld dig

 

Det er godt halvdelen af danskere, der bor i parcelhus – og oven i det kommer alle dem, som drømmer om at gøre det. Sådan har det været i årtier, selvom vi faktisk også ynder at gøre grin med boligformen, dens Weber-grill, trampoliner og småborgerlighed. Danmark er et parcelhusland.
 

Kom med til denne særudgave af MorgenDAC, hvor vi tager til Aalborg for at forstå boligdrømmene lidt bedre. For hvad sker der med forestillingen om det gode liv, når vi bliver tvunget til at bygge mere bæredygtigt? Når vi skal bruge andre materialer og i virkeligheden burde bo både mindre og tættere på hinanden, så vi bruger færre ressourcer og efterlader mere plads til biodiversiteten?
 

Sammen med seniorforsker ved AAU BUILD, Mette Mechlenborg, og direktør for By og Land i Aalborg Kommune, Alvaro Arriagade, diskuterer vi, hvad det er, der gør parcelhuset så særligt, og om danskerne overhovedet kan forandre deres boligdrømme? Eller om vi i stedet kan genopfinde parcelhuset på en måde, der passer til nutidens vilkår og måske samtidig giver os noget helt andet, end vi troede?

 

Lars Fjendbo Møller fra Dansk Arkitektur Center er vært. 
 

OBS! Denne MorgenDAC foregår på Utzon Center Slotspladsen 4, i Aalborg.
 

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.
 

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.

Datoer

5. dec 2023, 08:15 til 09:15

Praktisk information

  • Arrangementet er gratis