Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

Gratis: Utzon Talk om verdens længste, højeste og vildeste broer

Kom med til Utzon Talk om broer og noget af det vildeste arkitektur, vi mennesker kan bygge. Og hør hvorfor Danmark er verdensstjerner i brobygning.

Køb gratis billet

 

Broer er noget af den vildeste arkitektur- og ingeniørkunst, som mennesket kan lave.

 

Og i Danmark er vi ret gode til det. Faktisk nogle af verdens bedste.

 

Du skal møde fire mennesker, der er helt vilde med broer. De fortæller dig, hvad der er så fascinerende ved brobygning, og hvorfor vi er gode til det i Danmark. Og så skal du se deres yndlingsbroer.

 

Nogle af aftenens bronørder står bag Storebæltsbroen. Vidste du, at den næsten har haft rekorden som verdens længste hængebro? Dén historie kan du læse mere om her.

 

Sådan en bro kræver nøje planlægning. Man skal bruge avanceret teknologi og masser af byggefærdigheder for at sikre, at broen ikke kollapser. Klimaet er vigtigt, for vind, regn, kulde og sne kan påvirke broen og materialerne.

 

Og nåh ja, broen skal jo bygges over vand, så geografien er også lidt tricky. Og Storebæltsbroen er altså bare én i rækken, når du skal med rundt til nogle af verdens vildeste broer.

 

En aften med bronørder

Til foredraget kan du møde fire bronørder, der folder hele den fascinerende historie om broer ud for dig. 

 

  • Det er Henning Peer Jensen, der er direktør hos Rambøll. I år fylder Rambøll 78 år, og de har masser af erfaring med at skabe innovative broer og tunneler. Det er for eksempel Rambøll, der står bag Storebæltsbroen. Henning har stået i spidsen for verdens længste skråstagsbro samt tunnelen under Femern Bælt, der kommer til at blive den længste sænketunnel for biler og tog i verden, når den åbner.

 

  • Du kan møde Jesper Henriksen, arkitekt og partner hos Dissing+Weitling (og dommer i Verdens Vildeste Brobyggere, som du kan læse mere om nedenunder). Dissing+Weitling har sine rødder i Arne Jacobsens arkitektur, og de står blandt andet bag Nationalbanken, Storebæltsbroen og Cykelslangen.

 

  • Luna Demmers, der er uddannet smed  - og tidligere deltager i Verdens Vildeste Brobyggere - kommer også med til aftenens Utzon Talk. Luna blev uddannet smed i februar 2023 fra BECHH, med speciale i rustfri stål. Luna deltog i Verdens Vildeste Brobyggere 2021 og byggede sammen med sit hold en skråstagsbro.

 

  • Og så kan du møde Michael Jeppesen, der er aftenens moderator. Michael er idémand bag Verdens Vildeste Brobyggere og direktør i det kreative bureau MUST.

 

Verdens Vildeste Brobyggere

Til foredraget kommer vi også til at tale om konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere. Her skal lærlinge, studerende og elever dyste i at bygge tre spektakulære broer. Og de har kun syv timer til opgaven.

 

Det er et fantastisk projekt, som ønsker at hylde erhvervsuddannelserne, byggeriet og industrien – og få flere unge til at søge ind på uddannelserne.

 

Kom selv og oplev Verdens Vildeste Brobyggere den 2. juni 2023 ved C.W. Obels Kanal i Aalborg. Du får gratis adgang hele dagen! Og du kan læse meget mere om konkurrencen på brobyggere.dk

 

Arrangementet er gratis, men book lige din billet, så vi ved, hvor mange der kommer. 

 

Køb gratis billet

Datoer

1. jun 2023, 16:30 til 18:00

Praktisk information

  • Billetpris: Gratis.
  • Vil du opleve vores udstillinger og workshops samme dag, skal du købe entrébillet. Den koster 100 kr.
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon kommer gratis ind. Husk at booke billet (max. to styk) og medbring klubkort
  • Studerende fra AAU A&D + UCN Byg kommer gratis ind. Husk at booke billet og medbring studiekort

 

Program

Kl. 16.30 Paneldebat: Om at bygge broer

Kl. 17.00 Debat: Hvad er din yndlingsbro?

Kl. 17.45 Køb en Fyraftensøl og se vores udstillinger SUPER DANSK og SPACE SAGA