Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

*AFLYST* MorgenDAC på Utzon Center: Skal vi opgive parcelhuset?

Så er der morgenmøde. Dansk Arkitektur Center rykker ind på Utzon Center.

Parcelhuset er danskernes absolutte boligfavorit. Men boligformen passer i sin nuværende form ikke ind i den nødvendige bæredygtige omstilling. Langt fra.

 

Så bliver vi nødt til helt at opgive parcelhuset eller kan vi i stedet genopfinde det på en ny måde?

 

Kom med til denne særudgave af MorgenDAC, hvor Dansk Arkitektur Center er rykket fra København og ind på Utzon Center. Det er netværk og debat for de morgenfriske.

 

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byudvikling og arkitektur. Her mødes beslutningstagere, branche og borgere til samtale om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden.

 

Bliv opdateret til en klog morgenkaffe inden arbejde. Og det er gratis at være med.

 

Drømmen om det bæredygtige parcelhus

Danskerne elsker parcelhuse. Det er cirka halvdelen af os, der bor i parcelhus. Og så er der alle dem, som drømmer om at gøre det.

 

Sådan har det været i årtier. Og alligevel gør vi grin med parcelhusene og deres Weber-grill, trampoliner og småborgerlighed. Men Danmark er et parcelhusland. 

 

Så lad os prøve at forstå parcelhusdrømmen lidt bedre. For hvad sker der med drømmen, når vi bliver tvunget til at bygge mere bæredygtigt?

 

Hvad sker der, når vi skal bruge andre materialer og i virkeligheden burde bo både mindre og tættere på hinanden, så vi bruger færre ressourcer og efterlader mere plads til biodiversiteten?

 

Du kan møde seniorforsker ved AAU BUILD, Mette Mechlenborg, og tidligere stadsarkitekt i Aalborg, Peder Baltzer Nielsen. Anne Katrine Harders er vært. 

 

Vi diskuterer, hvad det er, der gør parcelhuset så særligt, og om danskerne overhovedet kan forandre deres boligdrømme.

 

Eller om vi skal genopfinde parcelhuset på en måde, der passer til nutidens vilkår og måske samtidig giver os noget helt andet, end vi troede?

Datoer

7. dec 2022, 08:00 til 09:00

Praktisk information

Det er gratis at deltage i MorgenDAC på Utzon Center

Kategorier