Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Det sker

Fatamorgana

17. mar 2016 til 21. sep 2016

To giganter inden for dansk arkitektur og kunst mødes og skaber tilsammen et nyt oplevelsesrum - et fatamorgana.

Fatamorgana er en drømmende og sanselig udstilling, der tager afsæt i et ikke-realiseret fælles projekt mellem arkitekten Jørn Utzon og billedkunstneren Asger Jorn. Utzon og Jorn ønskede at skabe et nyt kunstmuseum for Jorns kunstsamling, men projektet nåede ikke længere end skitsestadiet, da Jorn døde i 1973.


Jørn Utzons første skitser til kunstmuseet er smukke og drømmende og demonstrerer den fantasifuldhed, som Utzon mente var en af arkitektens centrale kompetencer. Holder man dét op mod Asger Jorns konstante jagt på at nå det umulige og ikke lade sig binde af normer og ismer, så har man fundamentet til et fabulerende projekt, der af mange i dag betragtes som det vigtigste uopførte Jørn Utzon-projekt.

 

Ved hjælp af moderne teknologi og de besøgendes input giver Fatamorgana de gamle skitser fra projektet nyt liv. Skitserne konkretiseres og levendegøres gennem virtual reality-briller og tredimensionelle oplevelsesrum. På den måde fantaserer udstillingen om, hvad der kunne have været, hvis Utzon og Jorns museumsprojekt var blevet en realitet.

 

fatamorgana

 

Pressebilleder

Download pressebilleder fra udstillingen her

 

Katalog

Download kataloget til udstillingen her