Med den aktuelle udstilling 'I arkitektens verden – Reiulf Ramstad Architects' har Utzon Center inviteret en række kreative kulturprofiler til at træde et skridt tilbage og fortælle om, hvor de søger inspiration. Om at være nordisk i en global samtid.
Er du nysgerrig på naturvin og det grønne køkken? Er det noget hipsterpjat, eller smager det rent faktisk vidunderligt?
Anti-hipster eller naturguru - alle er velkomne til en spændende talk, hvor vi tager dig i hånden gennem landskabet af usprøjtede vinmarker og rykker grænserne for, hvad vi kan gøre med alverdens grønne sager.
I vores aktuelle udstilling møder vi den norske stjernearkitekt Reiulf Ramstad, som har en stor passion for dét, som spirer og gror. Og så har han en stor passion for naturvin.
Den passion deler han med lokale Jens Axelsen, der med sin butik Hyggevin i Rantzausgade har skabt rum for naturvin i Aalborg. Jens er faldet pladask for særligt italienske naturvine. Han er utrolig god til at beskrive smagene og mødet med vinbønderne og landskaberne, hvor hans særligt udvalgte vine kommer fra. Han fortæller om sine vine: ”Det er store vine fra små vinbønder, som lægger hele deres liv og sjæl og al deres kærlighed i dét at lave helt fantastisk vin. Små vinbønder, som laver deres vine naturligt - og med så lidt indgreb i naturen som muligt”.
Naturvin betyder ingen brug af pesticider i marken, ingen brug af laboratoriefremstillet industrigær og ingen tilsætningsstoffer, hverken i kælderen eller i flasken. Og selvfølgelig skal vi smage de naturlige druer – så kan du selv vurdere, om det er noget for dig.
Mød også Michael ”Miv” Pedersen, den lokale kok og restauratør bl.a. kendt fra Tabu, CanBlau, Glashuset og senest den grønne restaurant ubat veggie. ubat veggie er et 100 % vegetarisk og vegansk køkken, hvor kød, fisk og fjerkræ undlades, og hvor fokus i stedet er på jordens velsmagende afgrøder og landsdelens velkendte mejeriprodukter. Som den første af sin slags i det nordjyske skal Ubat Veggie være med til at rykke grænserne for, hvad man kan gøre med grøntsager. Med ubat veggie er ”Miv” og hans team med på ”den grønne bølge” og inviterer alle til at få nye, gode smagsoplevelser - uden så meget som at tænke på et savn af kød.
Vi glæder os til at blive klogere på det grønne og naturlige – for ligesom arkitekten Reiulf Ramstad siger, ”så er det vigtigt at kende og respektere naturens præmisser”.
Et godt sted at starte på det er i køkkenet.
Den perfekte start eller afrunding på dit besøg finder du i vores restaurant, JØRN. Her får du brunch, frokost, samt aftensmad om torsdagen – altid med sæsonens bedste råvarer.