Secondary navigation

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893

 

Fakturaer sendes til faktura@utzonfaktura.dk

Forside

SOMMERHUS: Besøg udstillingen på egen hånd

Det er gratis at besøge Utzon Center med en klasse eller institution op til 28 elever på egen hånd.

Udstillingen henvender sig til alle børn og unge – den er spændende for både indskoling, mellemtrin og udskoling samt ungdomsuddannelser. 

 

Besøg Utzon Center på egen hånd. Kom med på en mere end 100 år lang rejse gennem sommerhusets arkitektur og historie. I møder de første landsteder som åndehuller fra byens travlhed. Og I får et kig ind i fremtiden med små og bæredygtige sommerhuse. 

 

På udstillingen kan I opleve sommerhuse fra Arne Jacobsen, Friis og Moltke og 21 andre danske arkitekter, der alle er vist i store fotografier, arkitekttegninger og modeller. 

 

I kan opleve sommerhuset Zelt, der er bygget i 1:1, og er en mellemting mellem et hus og et telt. For sommerhuse kan vel også være mobile?

 

I kan også se det fantastiske tiny sommerhus Klein A45, der er tegnet af BIG og Bjarke Ingels for LiveKlein. Det er på kun 22 kvadratmeter og bygget af bæredygtige materialer. Et godt bud på fremtidens sommerhus. 

 

Opgaver med arkitektur

I udstillingen er der masser af aktiviteter, som I kan udforske på egen hånd.

 

I kan hoppe i LEGO-poolen og bygge jeres helt egne drømmesommerhuse. Eller gå på opdagelse i udstillingen og saml genstande, der hjælper jer med at finde nøglen til jeres helt eget drømmesommerhus.

 

Husk også at besøge vores formidlingsrum SOMMERLIV, hvor I blandt andet kan drømme, klippe og tegne arkitekturcollager.

 

Det praktiske

Eleverne bliver klogere på sommerhusets historie, arkitektur, rum, materialer, arkitektoniske virkemidler og redskaber og på bæredygtigt byggeri.

 

Du kan sende spørgsmål på mail til studio@utzoncenter.dk eller ring til underviser og koordinator Niels Peter Wöldike på telefon +45 50 51 21 81.